- De prioriterer leksehjelp med lærere som ikke finnes

Venstre reagerer på manglende satsning på utdanning.

Oslo  20101002.
Krf-leder Dagfinn Høybråten og Venstreleder Trine Skei Grande før den høytidelige åpningen av Stortinget lørdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Oslo 20101002. Krf-leder Dagfinn Høybråten og Venstreleder Trine Skei Grande før den høytidelige åpningen av Stortinget lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Regjeringen får kritikk for manglende satsning på kunnskap og utdanning. Sigbjørn Johnsen nevnte utdanning som ett av de viktigste områdene i starten av sin finanstale i dag, og i talen snakket han om økt innsats mot frafall i skolen.

- Regjeringen takler hverdagen, men løser ikke framtidas utfordringer innen kunnskap og verdiskapning. I stedet for å prioritere flere og bedre lærere, bruker Regjeringen de store pengene på å utvide skoledagen og til leksehjelp med lærere som ikke finnes, sier Trine Skei Grande (V) til Dagbladet.

Venstre-lederen får støtte av NHO-president Bernander.

- Det er positivt at det går mye raskere mot handlingsregelen enn det som var ventet. Men jeg er likevel uenig i mange av prioriteringene, og det trengs mer penger til forskning og utvikling, og til infrastruktur. Der er vi ganske misfornøyde, sier Bernander til Dagbladet.'

I Finanstalen lover Regjeringen 2200 nye studieplasser neste år. I tillegg vil det komme 2000 studieplasser som følge av at det ble opprettet nye flerårige studier i fjor.

- 2200 nye studieplasser kan man ikke kalle en satsning, sier Erna Solberg, leder i Høyre.

Solberg mener budsjettet bærer preg av intern krangling i stedet for samlende, visjonær tenkning.

- Budsjettet er uten en nasjonal strategi for velferden. Det bærer preg av å være resultat av forhandlinger mellom partene, snarere enn en strategi for framtida, sier Solberg.

- De rødgrønne selv mener utdanning er en av budsjettvinnerne, hva mener du om det?

- Det kan jeg i hvert fall ikke skjønne, sier Solberg.