- De prøvde å dolke meg i ryggen og psyke meg ut

Nestleder Inger Lise Hansen (27) fikk de konservative KrF-delegatene mot seg.

I KONFLIKT: KrF-topp Knut Arild Hareide og andre nestleder Inger Lise Hansen har begge gått i klinsj med de mer konservative elementene i Kristelig Folkeparti under landsmøtet denne helga. I dag stemte 27 delegater mot Hansen som fortsatt nestleder. FOTO: SCANPIX
I KONFLIKT: KrF-topp Knut Arild Hareide og andre nestleder Inger Lise Hansen har begge gått i klinsj med de mer konservative elementene i Kristelig Folkeparti under landsmøtet denne helga. I dag stemte 27 delegater mot Hansen som fortsatt nestleder. FOTO: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KRISTIANSAND (Dagbladet): Deler av den verdikonservative KrF-leiren prøvde seg med en advarsel til andre nestleder Inger Lise Hansen (27) på landsmøtet i Kristiansand i formiddag.

Hele ledelsen ble til slutt gjenvalgt. Men ikke før det hadde vært gjennomført en skriftlig avstemning.

Med 166 mot 27 stemmer var det ingen tvil om at Hansen skulle fortsette i to år til, men andelen som - uten motkandidat - stemte mot Hansen var en tydelig markering. Det er et tegn på verdidebatten som foregår i partiet, mener Hansen selv.

- Ville psyke meg ut
Hun brukte sin innledningstale torsdag til å ta et oppgjør med krefter hun mener gjør partiet for smalt og konservativt.

- De prøvde å dolke meg i ryggen, for å psyke meg ut, men det klarte de ikke, sier Hansen til Dagbladet etter valget.

- Hvem er det som gjør det?

- Det er de som ikke liker at jeg sier verdidebatten er breiere enn ekteskapsloven ene og alene, sier Hansen.

- For modig
Tidligere miljøvernminister Knut Arild Hareide støtter Hansen, men er ikke overrasket over at noen markerte sin motstand mot henne som andre nestleder i partiet.

- Hun er kanskje for modig og for klok for noen KrF'ere, men jeg gir henne min fulle støtte. Hun tegner et bilde av framtidas KrF, og jeg mener hun er en av flere som kan bli en strålende partileder i framtida, sier den tidligere miljøministeren til Dagbladet.no

Han sier Hansen tross motstanden fra noen har økt sin støtte i partiet.

- Da hun ble valgt inn for to år siden, fikk hun litt over 50 prosent støtte, nå fikk hun 80 prosent. Det viser at hun har vunnet stor tillit, sier Hareide.

Dypt skuffet
Hareide selv tok et oppgjør med deler av partiet i bloggen sin fredag kveld, etter den til tider opphetede debatten om den nye ekteskapsloven.

- Jeg har ledet programarbeidet og støtter vedtaket som ble fattet idag, men jeg blir dypt skuffet over at delegater på vårt landsmøte bruker vår talerstol til å si at homofilt samliv er unatulig, og at det er hån mot skaperverket. Det er ikke KrFs syn, skriver Hareide i bloggen sin.