Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De prøver desperat å redde barna. Mellom tårene innrømmer moren den fryktelige gjerningen

Dømt til 26 år i fengsel.

REDNINGSFORSØK: To vitner svømmer mot bilen som kjørte ut i en innsjø i australske Melbourne i 2015. Et av barna lot seg redde, men tre mistet livet. Moren er nå dømt for drap. Foto: Victoria State Supreme Court / Handout
REDNINGSFORSØK: To vitner svømmer mot bilen som kjørte ut i en innsjø i australske Melbourne i 2015. Et av barna lot seg redde, men tre mistet livet. Moren er nå dømt for drap. Foto: Victoria State Supreme Court / Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 37 år gammel kvinne ble denne uka dømt i Australia for å ha druknet og drept tre av sine egne barn.

Udåden skjedde i april 2015 da kvinnen, som er fra Sudan, kjørte familiens bil ut i en innsjø i Melbourne.

Hennes fire år gamle sønn overlevde etter at flere personer som var vitne til det hele, svømte ut og fikk dratt ham ut av bilen. Like heldige var ikke tre av hennes andre barn.

Hennes 16 måneder gamle sønn, samt fire år gamle tvillinger (en gutt og ei jente), mistet livet ifølge britiske The Guardian.

- Ekstrem desperasjon

Den 37 år gamle moren innrømmet skyld i Victoria State Supreme Court, og dommer Lex Lasry gjorde det klart at han ville idømt henne en livstidsdom om hun ikke hadde tilstått.

Kvinnen var oppløst i tårer og hulket da dommeren leste opp sin kjennelse.

- Folk skjønner ikke hvorfor du gjorde det du gjorde. Det er min mening at handlingene dine er et resultat av ekstrem desperasjon sa Lasry.

I stedet for livstid, dømte dommeren kvinnen til 26 år og seks måneder bak murene for drapet. Hun vil tidligst være aktuell for prøveløslatelse etter 20 år.

- Denne dommen er på enkelte områder ikke streng nok til å reflektere alvoret i det du har gjort, men samtidig er den for streng om man tar hensyn til din historie og alt du har vært gjennom, sa dommer Lasry.

Flyktet fra borgerkrig

Den 37 år gamle kvinnen flyktet til Australia fra borgerkrigen i Sudan i 2006. Her hadde hun blitt vitne til at hennes ektemann ble drept i stridighetene.

Mens hun bodde i Australia, fikk hun de fire barna sammen med sin døde ektemanns fetter.

På grunn av dette forholdet skal hun ha blitt isolert fra det sudanske samfunnet. Hun skal også ha opparbeidet seg stor gjeld. Det skriver News.com.

Det er ventet at 37-åringen vil bli utvist etter at hun har sonet ferdig dommen, men hjembyen hennes Way ligger nå i Sør-Sudan som ble et selvstendig land i 2006. Derfor er det foreløpig noe uklart hvor hun vil bli utlevert.

Hele Norges coronakart