- De rakk ikke å få på redningsvester

Norsk redningskaptein fant bøyer, vester og flåter. Leter etter seks savnede russere ved Koster.

- SKJEDDE VELDIG RASKT: :  - Mannskapet rakk ikke å få tak i redningsutstyret, men vi leter fortsatt for å finne savnede i live, sier kaptein Pål Bustgaard (nærmest) på den norske redningsskøyta «Horn Flyer» fra Skjærhalden. Ved hans styrmann Jim Forås, som også er med i leteaksjonen i Kosterfjorden. Bildet er tatt under aksjonen i formiddag. Foto: REDNINGSSELSKAPET
- SKJEDDE VELDIG RASKT: : - Mannskapet rakk ikke å få tak i redningsutstyret, men vi leter fortsatt for å finne savnede i live, sier kaptein Pål Bustgaard (nærmest) på den norske redningsskøyta «Horn Flyer» fra Skjærhalden. Ved hans styrmann Jim Forås, som også er med i leteaksjonen i Kosterfjorden. Bildet er tatt under aksjonen i formiddag. Foto: REDNINGSSELSKAPET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Dette forliset har skjedd så raskt at mannskapet ikke har rukket å få tak i redningsutstyret. Det flyter av vrakdeler og løst utstyr i sjøen her, sier kaptein Pål Bustgaard på den norske redningsskøyta «Horn Flyer» til Dagbladet.

Han observerer et nytt vrakfunn like ved skutesiden da Dagbladet er i kontakt ved 11.15-tida.  En kraftig trosse som åpenbart stammer fra det norskedrevne og norskbygde lasteskipet MV «Langeland», flyter i bølgene.

«Horn Flyer» er eneste norske fartøy som deltar i redningsaksjonen like over på svensk side av Bohuslän-kysten.

Leter etter russere- Vi leter fortsatt etter savnede, men kan ikke gi noen vurdering nå av hvor stor sjansen er for å finne noen i live. Vi har fått bekreftet at det var seks mann ombord. Mannskapet er russisk. Vi har ikke fått noen bekreftelse på kapteinens nasjonalitet, sier Bustgaard, som berømmer den profesjonelle ledelsen av redningsaksjonen fra den svenske Kystbevakningen.

Den svenske redningsledelsen har tidligere bekreftet at det ikke er norske statsborgere ombord i lasteskipet, som var på vei fra Karlshamn i Sverige til Moss med stein i lasterommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer