PÅ ÅSTEDET: Oslotrikkens kommunikasjonssjef Cato Asperud var raskt på åstedet etter knivstikkingen. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
PÅ ÅSTEDET: Oslotrikkens kommunikasjonssjef Cato Asperud var raskt på åstedet etter knivstikkingen. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADETVis mer

- De rakk ikke å reagere

Billettkontrollørene på trikken i Oslo har instruks om å trekke seg unna i tilfelle bråk. I dag ble tre av dem likevel knivstukket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Billettkontrollen er en servicepatrulje. I tilfelle bråk har de instruks om å trekke seg unna, men i dag rakk de rett og slett ikke å reagere, alt gikk så fort, sier Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Oslotrikken, til Dagbladet.

Tre billettkontrollører ble sendt til sykehus etter at to menn gikk amok under en kontroll på linje 13 mot Jar. Den ene eller begge mennene trakk plutselig kniv og stakk kontrollørene.

Den ene antatte gjerningsmannen ble pågrepet på stedet, mens den andre meldte seg selv for politiet etter først å ha stukket av fra åstedet på Solli vest i Oslo.

- Skal snakke sammen De tre kontrollørene - en kvinne og to menn - slapp fra hendelsen med lette skader, og blir alle skrevet ut i dag, forteller Asperud.

De skadde har allerede hatt oppfølging av verneombudet på sykehuset, samtidig som kollegene i Oslotrikken har hatt samlinger for å døyve det som er skjedd.

- Nå skal vi snakke sammen og ta vare på hverandre, sier kommunikasjonssjefen.
 
- Første gang - Er det ofte vold mot billettkontrollørene?

- Noe liknende som dette har aldri skjedd - men vi må ta innover oss at Oslo er blitt en storby, men alle konsekvensene det medfører. Vi følger utviklingen nøye, med henblikk på forebyggende tiltak, sier Asperud.

Det er fortsatt uklart hva som kan ha vært motivet for knivangrepet mot kontrollørene. Politiet driver teknisk og taktisk etterforskning utover dagen.

- Vi håper etterforskningen kommer til bunns i hva som faktisk skjedde. Så skal vi sette oss ned og vurdere hva vi eventuelt kunne gjort annerledes, sier Cato Asperud.

TO TATT: To menn sitter i politiarresten etter knivepisoden på 13-trikken. Den ene ble pågrepet på åstedet, den andre meldte seg selv for politiet etter to og en halv time på flukt. Foto: ODD ROAR LANGE / DAGBLADET
TO TATT: To menn sitter i politiarresten etter knivepisoden på 13-trikken. Den ene ble pågrepet på åstedet, den andre meldte seg selv for politiet etter to og en halv time på flukt. Foto: ODD ROAR LANGE / DAGBLADET Vis mer