De rike, de snåle, de barske og de pene

Noe for enhver smak og avsmak i denne ukas valg til Europaparlamentet - som avgjøres i dag.

STILLER TIL VALG: Rumenske Elena Basescu, datter av Romanias president Traian Basescu. Foto: RADU SIGHETI/REUTERS/SCANPIX
STILLER TIL VALG: Rumenske Elena Basescu, datter av Romanias president Traian Basescu. Foto: RADU SIGHETI/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BRUSSEL (Dagbladet.no): 375 millioner velgere i 27 land kan delta i valget av 736 medlemmer til Europaparlamentet. Av demokratiske valg er det bare India som overgår dette.Europaparlamentet, med sete i Strasbourg og Brussel, får stadig mer makt og blir stadig viktigere i EU. Men det kan se ut som enkelte tar det som ei lekegrind eller et supperåd.

Velgerne avgjør hvem som skal kjempe på deres vegne, men er det tvilsomme millionærer, kongelige, klovner, billedskjønne kvinner, tøffinger, data-pirater eller disco-prinser? Valget er fritt.

«Illeluktende»Silvio Berlusconi, Italias statsminister, har tidligere gjort fullkommen skandale i Europaparlamentet da han tilbød den tyske sosialdemokraten Martin Schultz en rolle som fangevokter i en film om en nazistisk konsentrasjonsleir.

Denne gang ville han fornye parlamentet med vakre kvinner, i stedet for «illeluktende og stygt kledte» politikere, på lista til partiet Frihetenes Folk (PdL). Da kokte kona, Veronica Lario, over og krevde skilsmisse.

Berlusconi kokte så lista av de billedskjønne ned til ei, Barbara Matera, fra hans egen fjernsynskanal. Hun skal være vakkert uvitende om politikk og er nå satt på et lynkurs i faget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer