OPPTØYER: Urolighetene i Ukrainas hovedstad Kiev gjør at de rike rømmer landet, ifølge norske Ane Tusvik Bonde. Torsdag kveld skal minst 60 demonstranter være drept, mens byens myndigheter rapporterer om 67 drepte. Foto: Reuters, Yannis Behrakis.
OPPTØYER: Urolighetene i Ukrainas hovedstad Kiev gjør at de rike rømmer landet, ifølge norske Ane Tusvik Bonde. Torsdag kveld skal minst 60 demonstranter være drept, mens byens myndigheter rapporterer om 67 drepte. Foto: Reuters, Yannis Behrakis.Vis mer

De rike rømmer landet

Det forteller norske Ane Tusvik Bonde fra flyplassen i Kiev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er helt tydelig når man er på flyplassen her at mange reiser fra landet. Antall kofferter viser at dette ikke er folk som skal på ferie til Moskva. Klærne viser helt tydelig at de ikke har vært på Maidan. Det er de rike som drar, skriver Bonde i en SMS til NTB torsdag kveld.

Bonde, som er regionansvarlig i Human Rights House Network, forteller videre at alle blir stoppet før passkontrollen og spurt om hvor mye penger de tar med seg ut av landet. 

Det russiske nyhetsbyrået Itar Tass melder torsdag kveld at det har tatt av 64 såkalte VIP-flyvninger fra Kievs flyplass Zjuljani.

NTB