De rike skor seg på børsuroen

Da Oslo Børs stengte i går, var nedgangen på hele 5,5 prosent. Likevel er finanseliten forsiktige med å spå undergang. Flere sitter parat til å gå inn med frisk kapital i håp om å skumme gevinst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er slike svinginger som man må regne med. For oss gir dette muligheter til å gå tyngre inn i en del selskaper til en gunstig kurs, sier Johan H. Andresen jr., og understreker at han er en langsiktig investor.

- Situasjonen er en helt annen for dem som er kortsiktige investorer, og som har tatt opp lån for å kjøpe aksjer, sier Andresen, som ifølge finanspressen er god for 6,7 milliarder kroner.

Mens han er på ferie, sitter hans medarbeidere og følger utviklingen kontinuerlig.

Kjøper

Dagbladet kjenner til at flere store aktører i går sikret seg aksjer, blant annet supermekler Arne Fredly. Også de store meklerhusene vurderer kontinuerlig å gå inn i markedet.

- Til nå har jeg sittet på sidelinjen og sett etter muligheter. Dette er et marked der de som fortsatt har penger kan gjøre det godt, sier aksjemekler Peter Warren i WarrenWicklund til Dagbladet.

Han understreker at det er et marked for dem som kjenner spillet godt.

- For mange kunne det se ut som om aksjer var billig i forrige uke, men fallet bare fortsatte. Sparere må være forsiktige. For de som allerede har penger i aksjer, tror jeg imidlertid at det ikke er noen grunn til å gå ut av markedet, sier Warren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer