De rikes tilstand

Kjell Inge Røkke er ikke som folk flest. Han har ingenting å klage på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det må ha vært

en forvirrende opplevelse. Riktignok visste Frp-landsmøtet at Kjell Inge Røkke stemmer på det gamle Arbeiderpartiet, men likevel. Han er en selfmade mann, en råtass til lands og til vanns, en som følger sine egne regler uten synlig respekt for etablerte sannheter. Det er fristende å mistenke ham for å hate bomringer, parkeringsvakter, 5-knopsgrenser i skjærgården og andre dustete norske innretninger som hemmer den frie velferdsel. Var han kanskje ikke av legning en av dem? Var det ikke på tide at han kom ut av skapet og satte det på plass?

Hva med skattene, Kjell Inge? Er ikke skatter og avgifter så grotesk høye og mange her i landet at de kveler det private initiativ og tyner en hardt arbeidende mann som deg selv? Er det ikke et statlig landeveisrøveri?

Nei, det var ikke

Kjell Inge Røkke enig i. Tvert imot synes han skatteregimet for norsk industri er rettferdig. Ekstremt rettferdig, til og med. Kanskje burde det gjøres noe med formuesskatten og toppskatten av hensyn til vanlige lønnsmottakere, men ellers var det greit nok for ham som industrieier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.