Legger ned føden i Kristiansund

- De river det fra oss

Ingrid Tysnes (30) er gravid, men også engstelig og sint. Denne uken fikk innbyggerne i Kristiansund beskjed om at fødeavdelingen stenger.

GRAVID: Ingrid Tynes er en av mange gravide i Kristiansund kommune som fortviler etter beskjeden de fikk denne uken. Fødeavdelingen på Kristiansund sykehus stenges og de gravide kan ikke lenger føde på sykehuset i byen. Foto: privat
GRAVID: Ingrid Tynes er en av mange gravide i Kristiansund kommune som fortviler etter beskjeden de fikk denne uken. Fødeavdelingen på Kristiansund sykehus stenges og de gravide kan ikke lenger føde på sykehuset i byen. Foto: privat Vis mer
Publisert

- Den positive opplevelsen det er å gå gravid, blir overskygget av redsel og uro. De river det fra oss, sier Ingrid Tysnes til Dagbladet.

Onsdag denne uken kom nyheten om at fødeavdelingen ved Kristiansund sykehus stenges fra 8. februar og ut året. I fjor ble det født om lag 350 barn i Kristiansund, og rundt 450 i Molde, ifølge Bunadsgeriljaen.

Stortinget vedtok i mai å bevare fødeavdelingen i Kristiansund til det nye og planlagte sykehuset på Hjelset, mellom Molde og Kristiansund, står klart. Helseforetaket trosser altså Stortingets avgjørelse.

- Vi har strukket oss, og strekker oss, så langt det er mulig for å overholde Stortingets vedtak. Samtidig er det mitt ansvar å sikre et forsvarlig arbeidsmiljø for våre ansatte og et trygt fødetilbud for befolkningen, sier administrerende direktør Øyvind Bakke i Helse Møre og Romsdal til Dagbladet.

Redd

Det har siden oktober vært vekselvis drift mellom fødeavdelingene i Kristiansund og Molde.

- Fra å føle oss trygge og ivaretatt, kjenner vi nå at vi er redde for oss selv og ungene. Dette føles feil og helt urimelig, sier Tysnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer