- De rødgrønne dreper skoledebatten

De rødgrønne tildekker uenighet om lærersatsing, sier Erna Solberg.

SATSER PÅ LÆREREN: De rødgrønne snakker mye om å satse på læreren, men prioriterer ikke satsing på læreren, var et av Erna Solbergs budskap da hun oppsummerte det politiske året på Høyres sommeravslutning torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SATSER PÅ LÆREREN: De rødgrønne snakker mye om å satse på læreren, men prioriterer ikke satsing på læreren, var et av Erna Solbergs budskap da hun oppsummerte det politiske året på Høyres sommeravslutning torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - De rødgrønne sier at de prioriterer læreren, men de prioriterer det ikke. De har ikke bevilget mer penger til kompetanseheving av lærerne utover kunnskapsløftet som vi innførte, sier Solberg til Dagbladet, og utdyper:

Når de sier at alle er enige om å satse på læreren, dreper de debatt og dekker over uenighet. De bruker fortsatt penger på symbolikk, som frukt og grønt, og fysak-timer og leksehjelp. Det er ikke nok til at det monner i kunnskapssatsning.

Nye, strenge krav  - At regjeringen nå innfører kompetansekrav til fremtidens lærere er en helt nødvendig innrømmelse av at vi må stille krav. Men de går ikke langt nok. Kravene er ikke strenge nok, og omfatter ikke alle lærere. Høyre vil inngå en forpliktende avtale med de berørte partene i arbeidslivet for å sikre at alle lærere, nye som gamle, skal innfri nye, strenge kompetansekrav, på langt kortere tid enn regjeringen legger opp til, sier Solberg.

Har vunnet skoledebatten Høyre-lederen mener Høyre har vunnet skoledebatten, og at Høyres "kunnskapsskole" har vunnet og feid SVs lekeskole av banen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer