Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De rødgrønne har Anjas liv på samvittigheten

Carl I. Hagen trekker «affekt-kommentar». Men står inne for budskapet.

 - UHELDIG, MEN RIKTIG:  - Den er for drøy, Carl, sa en partifelle - og tidligere Frp-formann Carl I. Hagen trakk sin kommentar på Facebook i natt. Men under forklarer han hvorfor han står inne for budskapet. FOTO. AGNETE BRUN/DAGBLADET. Skjermdump Facebook/Twitter.
- UHELDIG, MEN RIKTIG: - Den er for drøy, Carl, sa en partifelle - og tidligere Frp-formann Carl I. Hagen trakk sin kommentar på Facebook i natt. Men under forklarer han hvorfor han står inne for budskapet. FOTO. AGNETE BRUN/DAGBLADET. Skjermdump Facebook/Twitter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fremskrittspartiets tidligere formannen Carl I. Hagen har engasjert seg i drapssaken i Ålesund.

I går kveld skrev han et engasjert innlegg på sin private Facebook-side der han gir dagens regjering medansvar for Anjas død.

- Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes! , skrev Frp-lederen og høstet storm på sosialer medier.

Etter en drøy halvtime slettet han hele innlegget.

«Hører på NRK TV at den sikteder i Anja-saken er tidligere straffedømt, senest i januar i år. Hvorfor i alle verden satt han ikke inne. Hadde vbi hatt en skikjelig regfjering med nok fengselplasser og skikkelige dommer ville han sittet inne og Anja ville vært i live. Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes !» 

- Uheldig spissformulering - Jeg ble opprørt da jeg hørte på NRK Kveldsnytt i går at den pågrepne og siktede mannen var domfelt for alvorlig kriminalitet seinest i januar. Dermed var det to muligheter for at han gikk løs: enten at han sto i soningskø eller at han har fått en altfor mild dom. Jeg ser at det var en uheldig spissformulering, som ble skrevet i affekt, sier Carl I. Hagen til Dagbladet i formiddag i en pause i dansetreningen til TV 2s «Skal vi danse».

Han ble kontaktet av «partimedlemmer» etter at han hadde lagt ut kommentaren.

- Den er for drøy, Carl, ble jeg fortalt. Jeg lyttet til den reaksjonen og slettet innlegget, men jeg står fullt inne for det kriminalpolitiske budskapet i kommentaren, sier Hagen til Dagbladet.

Han vil ikke si hvilke «partimedlemmer» han lyttet til.

- Snillistisk Men kritikken mot det han kaller de rødgrønnes «snillistiske kriminalpolitikk» står han inne for - og utdyper gjerne hva han ville fortelle med sin «uheldige spissformulering» i natt:

- Nå står det rundt 1.100 straffedømte i soningskø her i landet. Køen har vokst fra 300 - 400 på få år. Den køen har jeg oppskriften på å løse på to-tre måneder, sier Hagen.

Hagens resept er soning i privat regi.

Olav Thon og Øst-Europa
- Olav Thon og Securitas  kan fjerne soningskøene på kort tid. Og da snakker jeg selvsagt ikke om Ullermo og farlige fanger som selvsagt skal sone der og i de andre fengslene av den typen, sier Hagen.

Og del 2 av løsningen på soningskøen er like enkel, sier Hagen.

- Send de utenlandske straffedømte til sine hjemland, og norske myndigheter må gjerne betale godt for det. Tilby justismyndighetene i Litauen, Estland, Romania og Albania mellom 50 og 100 prosent betaling på toppen av kostpris for å ta vare på sine egne fanger. De takker sikkert ja! 

 

- Og så blir det mer avskrekkende for fanger å sone i tillegg, altså dobbel gevinst, sier en engasjert partiveteran og rekker å nevne større bevilgninger rettsvesenet før han haster tilbake til dansetrening.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media