De rødgrønne har sikret seieren

Klart flertall med 99 prosent av stemmene talt opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): De rødgrønne, Ap, SV og Sp, har sikret seieren i årets stortingsvalg, med 86 mandater mot opposisjonens 83. Det er klart ut fra Statistisk sentralbyrås (SSBs) prognose etter at 99 prosent av stemmene er talt opp 01.30-tida, melder NTB.

Dermed går det med stor sannsynlighet mot fire nye år med de rødgrønne i regjering, og med Jens Stoltenberg som statsminister.

Det er SSB som samler inn og videreformidler stemmene fra valget.

Flere av valgdagsmålingene, som ble offentliggjort da valglokalene stengte klokka 21, viste en klar tendens til rødgrønt flertall. Og da halvparten av stemmene var talt opp i 23-tida, ble tendensen bekreftet.

Selv om SV tapte oppslutning og Sp ble stående på stedet hvil, klarte regjeringsblokka å dra seieren i land, mye takket være et svært godt valg for Ap.

På borgerlig side gikk Høyre betydelig fram, mens Frp gjorde sitt beste valg noensinne - men det blir etter alt å dømme ingen borgerlig regjeringsløsning, siden Venstre på forhånd har nektet å inngå i regjeringssamarbeid med Frp.

Venstre gjorde for et katastrofevalg og mister flere representanter, blant andre partileder Lars Sponheim, som har varslet at han akter å gå av etter årets valgfiasko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer