De rødgrønne kan få fire nye år

Jens og AP går tilbake, men reddes av SV og SP, hvis valgdagsmålingen slår til.

FIRE NYE ÅR? Liv Signe Navarsete (Sp, f.v.), Jens Stoltenberg (Ap) og  Kristin Halvorsen (SV) mottar blomster og publikums hyllest etter NRKs  partilederdebatt i Samfunnssalen fredag kveld.
Foto: Heiko Junge / Scanpix .
FIRE NYE ÅR? Liv Signe Navarsete (Sp, f.v.), Jens Stoltenberg (Ap) og Kristin Halvorsen (SV) mottar blomster og publikums hyllest etter NRKs partilederdebatt i Samfunnssalen fredag kveld. Foto: Heiko Junge / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Valget kan likevel bli en kalddusj for statsminister Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet, som går tilbake med fem stortingsmandater ifølge den offisielle valgdagsmålingen. Jens' tropper er bare inne med 56 stortingsrepresentanter i målingen.

Små marginerValgdagsmålingen er utarbeidet av Synovate for Dagbladet og NRK. Det er små marginer og ingenting er avgjort før alle stemmene er talt opp.

Ifølge målingen sikrer Jens og han rødgrønne venner likevel regjeringsflertall med tilsammen 85 mandater.

På forhånd nederlagsdømte SV ligger an til å sikre seg to nye mandater etter en oppslutning på 9,8 prosent. Det gir dem totalt 17 mandater.

- Å fy søren dette blir en spennende natt. Det er ikke noe mer vi får gjort noe. All valgdagsmålinger har rødgrønt flertall. Det vil være en thriller utover natta. Hvis det blir en røgdrønn flertall, så er det vår moblisering som har reddet dette fra en høyrepolitikk, sier SV-leder Kristin Halvorsen på sin valgvake i Oslo.

- Vi er veldig glade, for vi har hatt mange dårlige målinger denne valgkampen, sier SV-nestleder Bård Vegar Solhjell. til TV2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer