Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De rødgrønne øker foran nyvalget

Men det gjør også Sverigedemokratene.

 GAMBLET - OG LEDER:  Stefan Löfven holdt lørdag sin første juletale som statsminister fra trappa til Nobelmuseet i Gamla Stan i Stockholm. Nyvalget 22. mars vil vise om det blir den siste. Foto: Jonas Ekströmer, NTB Scanpix.
GAMBLET - OG LEDER: Stefan Löfven holdt lørdag sin første juletale som statsminister fra trappa til Nobelmuseet i Gamla Stan i Stockholm. Nyvalget 22. mars vil vise om det blir den siste. Foto: Jonas Ekströmer, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre rødgrønne partiene i Sverige har fortsatt et forsprang på de fire opposisjonspartiene i den borgerlige alliansen tre måneder før nyvalget.

De rødgrønne får til sammen 44,3 prosents oppslutning (+1,6 prosentpoeng) på målingen, mens Alliansen får 40 prosent (-0,9 prosentpoeng), viser Sifo-målingen som er publisert i Göteborgs-Posten og Svenska Dagbladet.

Sverigedemokraterna (SD) øker noe og får 12,9 prosents oppslutning (+0,8 prosentpoeng), ifølge målingen.

Partiet bidro tidligere i desember til at den rødgrønne regjeringens budsjettforslag ble stemt ned, noe som førte til at statsminister Stefan Löfven besluttet å skrive ut nyvalg. Valget finner sted 22. mars.

Siden riksdagsvalget i september har dessuten en av seks velgere byttet parti.

- Bevegelsene er store selv om det meste skjer innenfor blokkene. Allerede nå har 16 prosent byttet parti.

- Og ytterligere fire prosent har gått fra ett parti til sofaen, sier Toivo Sjörén i Sifo til Göteborgs-Posten.

(NTB-TT).

Lik Dagbladet på Facebook