De rømte fra fengselet det var «umulig» å unnslippe, men ble aldri funnet. Nå mener forskere at de kan ha overlevd

Men timingen må ha vært helt riktig.

RØMLINGER: Uansett om de døde eller overlevde, er det ingen som har sett de tre Alcatraz-fangene siden den rømningsgåten i 1962. De tre hodene over bildene av fangene, er de falske hodene de konstruerte og gjemte i senga før de rømte. Foto: AP Photo/Eric Risberg/NTB Scanpix
RØMLINGER: Uansett om de døde eller overlevde, er det ingen som har sett de tre Alcatraz-fangene siden den rømningsgåten i 1962. De tre hodene over bildene av fangene, er de falske hodene de konstruerte og gjemte i senga før de rømte. Foto: AP Photo/Eric Risberg/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): John Anglin, Clarence Anglin og Frank Morris sto bak en av tidenes største rømningsgåter en junikveld i San Fransisco i 1962. Ingen vet om de overlevde, eller om de druknet i et forsøk på å ta seg ut i bukta.

Amerikansk FBI la i sin tid vekk saken. De klarte ikke å finne ut om de tre fangene hadde klart å rømme, eller om de døde i forsøket. Siden har saken gang på gang blitt forsøkt løst.

- Stor mulighet Alcatraz-fangene hadde lagt ansikter laget av såpe, dorull og menneskehår i sengene sine. De krabbet ut av fengselet som skulle være umulig å unnslippe.

Nå har tyske forskere sett nærmere på kvelden da de tre rømte fra fengselet, på en gummibåt laget av 50 regnjakker, en junikveld i 1962.

De mener de tre kunne ha overlevd og klart å komme seg til land, om de hadde satt båten på sjøen en gang mellom klokka 23 og midnatt.

De måtte ha timet det hele godt: hadde de dratt enten én time før eller én time seinere, ville de ifølge forskerne trolig ha blitt drept av de sterke strømmene i bukta utenfor fengselet, skriver nyhetsbyrået AP.

«Det er klart, dette beviser ingenting. Men de siste og beste hydraulikkeknikkene som finnes indikerer at det er en stor mulighet», sier Rolf Hut, en av forskerne ved Delft University of Technology i Nederland, ifølge AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer