Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

REDNINGSAKSJON

- De ropte «hjelp oss, hjelp oss», og jeg så at de vinket. De ropte at det var barn i vannet

Atle Stensrud (54) og Kari Kise (55) fant de to guttene på fem og seks år i vannet i Falkumelva i Skien.

REDNINGSAKSJON: Her løper politifolk og ambulansearbeidere mot redningshelikopteret, etter at to små barn ble reddet opp av Falkumelva i Skien. Foto: Theo Aasland Valen 
REDNINGSAKSJON: Her løper politifolk og ambulansearbeidere mot redningshelikopteret, etter at to små barn ble reddet opp av Falkumelva i Skien. Foto: Theo Aasland Valen  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tilstanden er livstruende for en fem år gammel gutt og en seks år gammel gutt som ble reddet opp av Falkumelva i Skien i går kveld. Politiet sier det foreløpig er for tidlig å si hva som skjedde med de to barna, som skal ha falt i elva under lek.

Mandag oppgir politiet til NTB at situasjonen er uavklart for de to guttene.

- Jeg har akkurat vært i kontakt med sykehuset. Jeg kan ikke si noe mer enn at situasjonen er uavklart og alvorlig, sier stasjonssjef Annie Sandersen ved Grenland politistasjon til NTB mandag.

Politiet har så vidt kommet i gang med etterforskningen og har lite informasjon så langt om hva som skjedde da de to guttene falt i Falkumelva søndag. Sandersen bekrefter at det var en fire år gammel kamerat av dem som varslet sin far om at guttene lå i det kalde vannet, skriver NTB.

- Vi vet særdeles lite nå, i og med at vi ennå ikke har kommet i gang med vitneavhør, sier politistasjonssjefen.

Ropte på hjelp

Det er ikke kjent hvor lenge de var i vannet. Det var to padlere som fant guttene i elva.

- Vi skulle prøve de nye kajakkene, siden det var åpent vann på elva, sier skiensmannen Atle Stensrud (54) til Dagbladet.

Han og kona, Kari Kise (55), padlet nedover Falkumelva da de hørte noen som ropte på hjelp.

- De ropte «hjelp oss, hjelp oss», og jeg så at de vinket. De ropte at det var barn i vannet, sier Stensrud til Dagbladet.

Han padlet omkring 30 meter forbi vitnene som ropte. Stensrud sier det var en iskant på tre-fire meter ut i vannet. Omkring tre meter på utsiden av iskanten så han den ene gutten.

- Jeg padlet bort og tok gutten opp i kajakken min, sier Stensrud til Dagbladet.

- Jeg vinket på de andre og en av dem kom og hentet gutten. De begynte med hjerte- og lungeredning, og hadde ringt etter ambulanse. Jeg padlet videre medstrøms, da møtte jeg redningsbåten fra brannvesenet.

HANDLET RASKT: Atle Stensrud (54) fikk hentet en av de to guttene (5 og 6 år) opp av elva i Skien. Kona hans fant den andre. Foto: Privat
HANDLET RASKT: Atle Stensrud (54) fikk hentet en av de to guttene (5 og 6 år) opp av elva i Skien. Kona hans fant den andre. Foto: Privat Vis mer

Så en sko

Etter Stensruds raske og resolutte inngripen, som også er omtalt av Varden i kveld, ble de to guttene fraktet med luftambulanse til Rikshospitalet. Oslo universitetssykehus melder i kveld at tilstanden er livstruende for de to fem og seks år gamle guttene.

Atle Stensrud forteller at kona padlet etter ham og kom nordfra.

- Da hun nærmet seg var det dykkere i vannet. På sørsiden av ulykkesstedet så hun en sko i isen, 25 meter nord for der det var antatt at det var. Der lå den andre gutten under isen.

Dykkere

Stensrud forteller at det ulykken skjedde i et boligområde, med bebyggelse på begge sider av elva. Skadestedet er ikke langt ifra politi- og brannstasjonene i Skien.

Operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Sør-Øst politidistrikt sier til Dagbladet at begge to var under vann. Foreldre og pårørende er tatt hånd om av politiet og et kriseteam.

- Foreldrene tar det veldig hardt, sier Jansen og forteller at politiet har vært i kontakt med alle fire foreldre.

- Vi fikk meldinga fra en voksen som ringte inn. Det var et annet barn som varslet videre til den voksne, sier Jansen.

Politiet fikk ifølge NTB melding om hendelsen klokka 1809, men kan ikke si noe om hvor lenge barna har ligget i vannet. Røde Kors bisto politiet med redningsdykkere for å hente de to barna opp av vannet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media