- De ropte: «Hvor er kineseren?»

To svenske jenter ble vitner til politiets arbeid med å kartlegge de tekniske sporene i leilighetene der Pernille (21) ble drept.

SISTE NATT HER: Ifølge to nabogjester av Pernille Marie Thronsen (21) fra Oslo, bodde kvinnen i dette rommet på herberget i Budapest sentrum da hun ble drept. Foto: Privat
SISTE NATT HER: Ifølge to nabogjester av Pernille Marie Thronsen (21) fra Oslo, bodde kvinnen i dette rommet på herberget i Budapest sentrum da hun ble drept. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BUDAPEST (Dagbladet):
- Der inne ble hun funnet drept, sier de svenske 19-åringene Hanna og Mia til Dagbladet, mens de peker på en leiligheten i herberget i Budapest, der norske Pernille Marie Thronsen ble funnet søndag av en ansatt kvinne.

Soverommet Selv har de fulgt politiets etterforskning i fra soveromsvinduet i to dager, forteller de.

Jentene er i den ungarske hovedstaden på ferie etter sommerjobber. De sjekket inn på herberget fredag, samme dag som Pernille.

Ifølge svenskene indikerte politietterforskerne at de kort tid etter funnet av Thronsen forsøkte å finne ut hvor den kinesiske mannen som hadde vært sammen med henne var.

- Da vi kom hjem fra handleturen søndag ble vi stoppet i resepsjonen av flere politifolk. En spurte oss på engelsk med et rop: «Har du sett en kineser og en blond jente her på huset?», sier Hanna.

Begge sier de ikke la merke til den norske jenta eller det som ifølge flere venner av drepte Pernille (21) skal være hennes tidligere samboer og ekskjæreste.

Mannens status i etterforskningen var i kveld ikke kjent, utover at politiet prøver å få tak i ham. Kriminalteknikere Dagbladet møtte på åstedet forklarte at de gjennom arbeidet har samlet inn DNA fra mer enn en person på åstedet.

De bekreftet også at ungarsk politi tirsdag på dagtid jaktet på en navngitt mann i anledning mordet.

Sperret av - Da vi kom opp til rommet vårt og tittet over bakgården var det fullt av politi og folk på balkongen utenfor det som var rommet deres. Politiet sperret av døren og de neste dagene møtte vi dem mens de holdt på med tekniske undersøkelser. Betjeningen på herberget nektet å si oss hva som hadde hendt, men jeg trodde at noen var drept. Det er trist at jeg hadde rett, sier Mia.

Siden politiet startet sin etterforskning har ledelsen ved herberget stengt alle journalister ute av huset og nektet å svare på spørsmål fra pressen.

Flere av gjestene flyttet ut etter at ryktene om drapet begynte å spre seg, men de to visste ikke om hendelsen før Dagbladet møtte dem i går kveld.

- Vi er ikke redde for å feriere i Budapest eller fortsette å bo her, men ble sjokkerte, sier de to.

- Kan skade etterforskningen Til tross for at flere vitner og politilekkasjer forteller Dagbladet om en intens jakt på Pernilles eks-kjæresten, avviser polititalskvinne
Melinda Sagyibo for det ungarske politiet i hovedstaden å kommentere om mannen med kinesisk bakgrunn er mistenkt, siktet, anholdt eller på utenfor politiets interesse.

- Vi har rett til ikke å utgi informasjon som vi mener kan skade etterforskningen.

Politifolk ved drapsavsnittet Dagbladet har snakket med har opplyst at politiets ti etterforskere blant annet har stor interesse for en spesiell Facebook-melding mannen skal ha lagt ut klokka 04 natt til søndag, bare noen timer før hans ekskjæreste ble funnet drept.

Meldingen, skrevet på engelsk, framstår fortvilet, og inneholder kjærlighetserklæringer samtidig som han beklager flere ganger og skriver at han ikke ønsker å såre/skade 21-åringen. Venner av kvinnen tolket beskjeden som at et endelig brudd mellom de to hadde vært svært tungt for mannen.

DREPT: Pernille Marie Thronsen (21) fra Oslo. Foto: Privat
DREPT: Pernille Marie Thronsen (21) fra Oslo. Foto: Privat Vis mer