Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

De røyker, drikker og elsker - og lever uvanlig lenge. Nå er forskerne på sporet av hemmeligheten

Vin, sex, espresso... og grønnsaker. Ifølge nitti- og hundreåringene i en liten italiensk kystlandsby er det hemmeligheten til et langt liv.

DE GAMLE HAR DET GODT: I den italienske kystbyen Acciaroli blir innbyggerne så gamle at forskerne nå vil finne ut hva hemmeligheten er. Og de lever det gode liv. Fra venstre: Michelina Valsallo (97), Giuseppe Valsallo (94), Amina Valsallo (93) og  Antonio Valsallo (100). Antonio og Amina er gift. Michelina er Antonio's søster, mens Giuseppe er fetteren. Foto: Tom Jackson / The Times
DE GAMLE HAR DET GODT: I den italienske kystbyen Acciaroli blir innbyggerne så gamle at forskerne nå vil finne ut hva hemmeligheten er. Og de lever det gode liv. Fra venstre: Michelina Valsallo (97), Giuseppe Valsallo (94), Amina Valsallo (93) og Antonio Valsallo (100). Antonio og Amina er gift. Michelina er Antonio's søster, mens Giuseppe er fetteren. Foto: Tom Jackson / The Times Vis mer

Vi hadde snakket om den foryngende kraften i ansjoser og olivenolje. Det falt meg ikke inn å spørre om sex. Giuseppe Valsallo, som den gamle sjarmøren han er, hevder at «som min onkel Domenico alltid sa, 'Så lenge en mann kan bære en sekk med korn på sine skuldre, så kan han ennå ha sex.'»

Han blunker med det ene øyet under den kledelige luen sin og ser ut som en skøyeraktig gammel skilpadde. Valsallo gjør det helt klart at han fremdeles kan bære den sekken.

Valsallo er 94. Noe som ville gjøre ham til den eldste rundbrenneren i de fleste byer, men neppe denne. De lever livet annerledes i Acciaroli - langsommere, det er i hvert fall sikkert. Tempoet i denne knøttlille fiskelandsbyen tre timer med bil sør for Napoli går herlig sakte, nesten geologisk sakte. Båter vugger i havnen. Innbyggere fordriver tiden i plaststoler på barer i sjøkanten med utsikt utover den glitrende blå vannoverflaten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?