De røyker, drikker og elsker - og lever uvanlig lenge. Nå er forskerne på sporet av hemmeligheten

Vin, sex, espresso... og grønnsaker. Ifølge nitti- og hundreåringene i en liten italiensk kystlandsby er det hemmeligheten til et langt liv.

DE GAMLE HAR DET GODT: I den italienske kystbyen Acciaroli blir innbyggerne så gamle at forskerne nå vil finne ut hva hemmeligheten er. Og de lever det gode liv. Fra venstre: Michelina Valsallo (97), Giuseppe Valsallo (94), Amina Valsallo (93) og  Antonio Valsallo (100). Antonio og Amina er gift. Michelina er Antonio's søster, mens Giuseppe er fetteren. Foto: Tom Jackson / The Times
DE GAMLE HAR DET GODT: I den italienske kystbyen Acciaroli blir innbyggerne så gamle at forskerne nå vil finne ut hva hemmeligheten er. Og de lever det gode liv. Fra venstre: Michelina Valsallo (97), Giuseppe Valsallo (94), Amina Valsallo (93) og Antonio Valsallo (100). Antonio og Amina er gift. Michelina er Antonio's søster, mens Giuseppe er fetteren. Foto: Tom Jackson / The Times Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi hadde snakket om den foryngende kraften i ansjoser og olivenolje. Det falt meg ikke inn å spørre om sex. Giuseppe Valsallo, som den gamle sjarmøren han er, hevder at «som min onkel Domenico alltid sa, 'Så lenge en mann kan bære en sekk med korn på sine skuldre, så kan han ennå ha sex.'»

Han blunker med det ene øyet under den kledelige luen sin og ser ut som en skøyeraktig gammel skilpadde. Valsallo gjør det helt klart at han fremdeles kan bære den sekken.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer