Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De rundlurte Secret Service, visepresidenten og kjendisgjestene

Michaele og Tareq Salahi snek seg inn på Obamas statsfest i natt. Nå risikerer de straff.

SNEK SEG INN: Tareq Salahi og Michaele Salahi poserte for fotografene på vei inn. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN/Scanpix
SNEK SEG INN: Tareq Salahi og Michaele Salahi poserte for fotografene på vei inn. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Barack og Michelle Obama arrangerte i natt sin første statsmiddag i forbindelse med besøket fra Indias statsminister Manmohan Singh. Det var et annet ektepar som stjal overskriftene.

Michaele og Tareq Salahi var ikke på gjestelista, men snek seg likevel inn på middagen og festen. De poserte for nyhetsbyråenes fotografer som alle de andre gjestene, og de tok bilder av seg selv sammen med blant visepresident Joe Biden og Obamas stabssjef Rahm Emanuel som de nå har lagt ut på Facebook.

Secret Service går nå ifølge nyhetsbyrået AP gjennom rutinene sine for å finne ut hvordan ekteparet klarte å snike seg inn. Flere medier hevder det skjedde ved en glipp i inngangsdøra, og at gjestelista rett og slett ikke ble sjekket godt nok.

Ifølge Washington Post, som først hadde nyheten, er det første gang i moderne historie at noen har sneket seg inn på en statsmiddag i Det hvite hus.

PÅ FESTEN: Michaele Salahi sammen med Indra Nooyi, sjef i PepsiCo. Foto: AP/Facebook/Scanpix
PÅ FESTEN: Michaele Salahi sammen med Indra Nooyi, sjef i PepsiCo. Foto: AP/Facebook/Scanpix Vis mer

Kort tid etter festen la Michaele Salahi ut en rekke bilder på Facebook som viser hvordan hun og ektemannen minglet rundt blant kjendisene og toppolitikerne. Hun har også oppdatert statusfeltet sitt med følgende melding:

- Jeg er stolt av at jeg ble invitert til statsmiddagen med president Obama og førstedamen for å ære India. I juni 2010 vil India og USA møtes i America's Polo Cup
. Bli med meg på denne kulturelle feiringen av politikk, diplomati, mote, sport, underholdning og familiemoro, skriver hun.

Hun og ektemannen er aktive i polomiljøet i Virginia, Tareq Salahi var sågar en av grunnleggerne av America's Polo Cup, og de to har tidligere blitt avbildet sammen med prins Charles i forbindelse med et poloarrangement. De tilhører sosieteten i hjemstaten, og ifølge Politico aspirerer Michaele til å være med i den kommende reality-TV-serien «Real Housewives of D.C».

Tareq Salahi er også involvert i et juridisk krangel med resten av sin familie i forbindelse med eierskapet til familiens vingård.

Ekteparet kalles nå kort og godt «White House Party Crashers» av nestedet Gawker. Men det er ikke sikkert etterspillet blir like moro for ekteparet som selve festen.

MED VISEPRESIDENTEN: Salahi-ekteparet og visepresident Joe Biden. Foto: AP/Facebook/Scanpix
MED VISEPRESIDENTEN: Salahi-ekteparet og visepresident Joe Biden. Foto: AP/Facebook/Scanpix Vis mer

Washington Post melder at ekteparet risikerer å bli siktet for ulovlig inntrenging, hvis ingen fra staben i Det hvite hus slapp dem inn.

Secret Service understreker at ekteparet ikke utgjorde noen trussel mot Barack Obama, og at ekteparet gikk gjennom metalldetektorer som alle de andre gjestene.

PÅ FEST: Michaele Salahi benyttet også anledningen til å posere med marinesoldatene. Foto: AP/Facebook/Scanpix
PÅ FEST: Michaele Salahi benyttet også anledningen til å posere med marinesoldatene. Foto: AP/Facebook/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media