De russiske grense­vaktene vokter grensa til Norge. I påska hadde de øvelse på Nordpolen

Sto på ski med automatvåpen og kitet.

PÅ «PÅSKEFERIE»: De russiske grense­vaktene vokter grensa til Norge. I påska hadde de øvelse på Nordpolen. Video: Fra den murmanske TV-kanalen TV-21 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russiske grensevakter fra Murmansk-regionen på Kolahalvøya har i påsken gjennomført ulike øvelser på Nordpolen. Det melder The Independent Barents Observer.

Grensevaktene som er stasjonert i denne regionen i Russland, bruker å vokte de russiske grenseovergangene til Norge og Finland. I Russland organiseres grensevaktene under FSB - den russiske sikkerhetstjenesten.

Poserer med automatvåpen

I et heller skrytete videoinnslag sendt på den Murmansk-baserte TV-kanalen TV 21 ser man grensevaktene øve seg på å stå på ski for egen maskin, med hund og med kite. I noen av videobildene har FSB-grensevaktene også automatvåpen.

På et tidspunkt i videoinnslaget poserer grensevaktene ved en skiltpåle på Nordpolen med automatvåpen og fullt utstyrt med vinterkamuflasje.

Det russiske TV-innslaget ble laget tidligere i denne uka, da grensevaktene nettopp hadde gjort seg ferdig med øvelsen. TV-teamet møtte grensevaktene på flyplassen i Murmansk, ifølge The Independent Barents Observer.

Nettavisa skriver at grensevaktene reiste til Nordpolen fra Murmansk, via den russiske øygruppa Frans Josefs land, før de nådde Camp Barneo ved 89 grader nord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer