De russiske trollene er tilbake

Facebook har fjernet russiske kontoer, som til forveksling likner de som hjalp USAs president, Donald Trump, til å vinne valget i 2016.

MØTES: Russlands president Vladimir Putin (t.v) sammen med USAs president Donald Trump under G-20-møtet i Osaka i juni i år. Foto: Brendan Smialowski / AFP
MØTES: Russlands president Vladimir Putin (t.v) sammen med USAs president Donald Trump under G-20-møtet i Osaka i juni i år. Foto: Brendan Smialowski / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Facebook har den siste tiden blitt hardt kritisert for å tillate villedende informasjon. Mandag varslet selskapet selv at de har fjernet et nettverk av russisk-støttede kontoer, som forsøkte å påvirke politiske spørsmål i amerikanske vippestater, melder Washington Post.

Kontoene hyllet Trump, og angrep den demokratiske presidentkandidaten, Joe Biden, både fra venstre og høyre. 50 kontoer på Instagram og én på Facebook, er blitt fjernet. Til sammen hadde kontoene mer enn 250.000 følgere.

Troll-fabrikk

Ifølge Facebook er det folk knyttet til den beryktede, russiske internettroll-fabrikken Internet Research Agency, som står bak. De mener den Kreml-støttede organisasjon ser ut til å legge grunnlaget for samme opplegg som i 2016, skriver CNN.

Russerne skal ha bygd ut et nettverk av kontoer på den Facebook-eide plattformen Instagram for å se ut som grupper i amerikanske vippestater.

Kontoene skal ha framstått som om de kom fra alle sider av det politiske spekteret, men de skal ha én ting felles: Motstand mot den tidligere visepresidenten, Joe Biden, ifølge analyseselskapet Graphika, som Facebook har brukt til å ettergå kontoene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer