- De sa at de hadde minelagt gassanlegget

Ei fransk kvinne forteller hva som skjedde da terroristene angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den franske avisa Le Figaro har vært i kontakt med ei kvinne, som var blant de 400 tilstede på gassanlegget da det ble angrepet.

- Terroristene sa at de hadde minelagt basen, sier kvinna til den franske avisa.

Hun legger til at angriperne også var utstyrt med rakettutskytningsutstyr.

Krevde vann og mat Hun forteller at etter en spent formiddag, med flere skuddutvekslinger, ble gisseltakerne roligere.

- De krevdre å få vann og mat til rundt 60 personer, og de tok biler som tilhørte BP, sier kvinnen.

Hun bekrefter også at rundt 40 personer ble tatt som gisler, og at de holdes på forskjellige steder.

Ifølge et av gislene heiste angriperne et flagg påskrevet «de som bærer turban».

Ifølge det algirske nettstedet Maghreb Emergent kom angriperne i rundt 50 biler, som var firhjulsdrevne og pickup-biler.

Flere løslatt Først løslot kidnapperne alle kvinnene, ifølge det algirske nettstedet, og senere meldte blant annet fra BBC at alle algeriske arbeidere også var frigitt.

Meldingene om hvor mange som er tatt til fange er motstridende. Et mauritansk nyhetsbyrå har fortalt at 41 utenlandske statsborgere er tatt som gisle, men de algeriske myndighetenes nyhetsbyrå sier at litt over 20 utenlandske statsborgere blir holdt fanget.

Statsminister Jens Stoltenberg sa tidligere i dag at situasjonen i Algerie er uvoersiktlig, men bekrefter at 13 nordmenn er involvert i gisselaksjonen ved gassanlegget i Algerie.

Det er uklart hvor mange av disse 13 som blir holdt som gisler i kveld. To nordmenn skal ha blitt lettere skadd i angrepet.

- Katastrofalt En person som hevder å være talsmann for de militante som angrep Statoils gassproduksjonsanlegg i Algerie, sier til BBC at al-Qaida står bak.

Vedkommende hevder overfor BBC at de har sluppet fri alle de lokale arbeiderne, og at det bare er utlendinger som er kidnappet.

Han opplyser også at de har levert en liste med krav til algirske myndigheter, og at gislene vil bli drept om militære prøver å redde dem.

- Det er lett for det algirske militæret i storme gassanlegget, men resultatet kan bli katastrofalt, sier han til BBC.