- De sa at de sparte mitt liv fordi jeg ikke er amerikaner

Sier mannen som Tsarnajev-brødrene tok som gissel til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann som sier at han ble bortført av de bombemistenkte brødrene i Boston sa til politiet at Tamerlan (26) og Dzjokhar Tsarnajev (19) fortalte han at de ikke ville drepe ham fordi at han ikke var amerikansk, melder NBC News.

Mannen ønsker å være anonym.

- Brutale Han forteller at han klarte å rømme fra brødrene, som han beskriver som brutale og forsiktige.

Detaljene rundt denne bilkapringen, som skjedde da brødrene forsøkte å rømme fra politiet og FBI i forrige uke, skal ha kommet fram samtidig som lillebror Dzjokhar blir avhørt av etterforskerne på et sykehus i Boston.

19-åringen har ifølge politiet svart på spørsmål på papir, fordi at han har en alvorlig skade som gjør at han ikke kan snakke.

Hans tilstand er ifølge sykehuset fremdeles alvorlig, men ikke livstruende. Tamerlan døde på sykehus etter konfrontasjoner med politi i forrige uke.

«ulovlig stridende» En gruppe republikanske senatorer, med John McCain i spissen, har foreslått at Tsarnajev bør anses som en «ulovlig stridende». 

I så fall vil han fratas mange rettigheter og havne i samme kategori som fangene på Guantánamo. Det hvite hus har i dag avvist dette forslaget, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det er i dag en uke siden to bomber eksploderte i målområdet til Boston maraton. Martin Richard (8), Krystle Campbell (29) og Lingzi Lu (23) ble drept, og over 170 skadd.

NBC News skriver at 48 av de skadde fremdeles får behandling på sykehuset, tilstanden er fremdeles kritisk for to av dem.

Mange spørsmål Politisjefen i Boston sier i dag at det er mange spørsmål som trenger svar før byen kan få ro igjen.

- Vi er fornøyd med at folkene som gjorde dette har blitt pågrepet eller drept, men vi vet fremdeles ikke akkurat hva som skjedde. Det er svært lite vi kan si helt sikkert, sier Ed Davis ved Boston-politiet.

Myndighetene prøver blant annet å finne ut hvor de mistenkte fikk utstyret til å lage bombene og våpnene. Ingen av dem hadde tillatelse til å bære våpnene de hadde, ifølge politiet i Cambridge.

BOMBEMISTENKTE: Brødrene (f.v.) Tamerlan (26) og Dzjokhar Tsarnajev (19) er mistenkt for å stå bak de to bombene i målområdet til Boston maraton og drapet på en politimann ved MIT-universitetet utenfor Boston i forrige uke. Foto: AP Photo/The Lowell Sun & Robin Young, File/NTBScnapix
BOMBEMISTENKTE: Brødrene (f.v.) Tamerlan (26) og Dzjokhar Tsarnajev (19) er mistenkt for å stå bak de to bombene i målområdet til Boston maraton og drapet på en politimann ved MIT-universitetet utenfor Boston i forrige uke. Foto: AP Photo/The Lowell Sun & Robin Young, File/NTBScnapix Vis mer

Davis har også fortalt at de mistenkter at brødrene planla flere angrep.

- Vi har grunn til å tro, basert på bevis som ble funnet på åstedet - eksplosivene, de udetonerte eksplosivene og våpnene de hadde - at de planla å angripe flere mennesker, sa Davis til CBS News på «Face the Nation» søndag.