BLE HETSET: Da Vilde Nagel Oxholm (23) var på et badested i Oslo for å bade, nærmet en guttegjeng seg henne og startet å kommentere stomiposen hun har på magen. - Det var veldig ubehagelig, sier hun. Foto: Privat
BLE HETSET: Da Vilde Nagel Oxholm (23) var på et badested i Oslo for å bade, nærmet en guttegjeng seg henne og startet å kommentere stomiposen hun har på magen. - Det var veldig ubehagelig, sier hun. Foto: PrivatVis mer

- De sa at sånne som meg ikke burde vise seg på stranda

Vilde (23) ble sjokkert da en guttegjeng begynte å kommentere hvordan hun ser ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Vilde Nagel Oxholm (23) var på badestedet Stilla i Oslo onsdag denne uka for å nyte sommeren, fikk hun en ubehagelig opplevelse.

Hun og vennegjengen var på vei ut i vannet for å bade, da en guttegjeng i slutten av tenårene begynte å nærme seg dem.

- Først stirra de veldig på magen min. Jeg tenkte ikke mer over det, men så kom de nærmere og begynte å peke og le, sier Oxholm til Dagbladet.

- De sa at jeg var ekkel Hun er rammet av Crohns sykdom, en betennelse i tarmen, og har stomipose på magen.

- Etterhvert begynte kommentarene å komme. De sa at jeg var ekkel, stygg, og at sånne som meg ikke burde vise seg på stranda og ikke i alle fall ikke bade, sier hun, og legger til:

- SELVTILLITTEN FIKK EN KNEKK: Vilde Nagel Oxholm (23) har Crohns sykdom, og har stomipose på magen. Foto: Privat
- SELVTILLITTEN FIKK EN KNEKK: Vilde Nagel Oxholm (23) har Crohns sykdom, og har stomipose på magen. Foto: Privat Vis mer

- Til slutt sa kompisene mine i fra, og ba dem komme seg vekk.

Oxholm forteller at badestedet var fult av mennesker. Hun reagerer på at ikke menneskene rundt reagerte.

- Jeg ble veldig overraska over at det ikke var noen som turte å si i fra til dem at det ikke var ok. Det satt mange foreldre med barn som ikke gjorde noenting, sier hun.

- Vil bryte ned tabuer Da hun kom hjem fra badeturen, bestemte hun seg for å skrive et innlegg om hendelsen i Nordre Aker Budstikke.

- Jeg syns det var veldig ubehagelig. Da jeg kom hjem kjente jeg at selvtillitten min hadde fått seg en skikkelig knekk, og da ville jeg sette ord på det, sier hun, og legger til:

- Jeg har et ønske om å vise folk hva slags holdninger enkelte har, og prøve å bryte de ned. Jeg vil bryte ned noen tabuer som dessverre fins fortsatt.

Innlegget har nå blitt delt på sosiale medier over 2000 ganger, og det har strømmet på med støttemeldinger til Oxholm.

- Jeg får så mange hyggelige meldinger både fra familie og venner, og fra folk jeg ikke aner hvem er. Jeg er helt satt ut, jeg hadde aldri trodd det skulle ta sånn av. Det er helt fantastisk, og utrolig rørende, sier hun.