- De sa denne dagen aldri ville komme

Demokratene ga i natt Barack Obama et kraftig dytt i retning av Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DES MOINES, IOWA (Dagbladet.no): Barack Obama (46) står igjen som vinneren etter demokratenes partimøter i delstaten Iowa, hele 9 prosentpoeng foran Hillary Clinton, som også ble slått av John Edwards.

Obama har dermed et uventet godt utgangspunkt for å føre framgangen videre til New Hampshire, der demokratene gjennomfører det første primærvalget allerede 8. januar. Et tap også der vil være et enormt nederlag for Clinton.

- Takk, Iowa!

Da tallene sent i natt norsk tid tikket inn fra Iowas 1784 valgdistrikter, ble det raskt klart at det store oppmøtet og mobiliseringen av nye og unge velgere hadde endt med en krystallklar Obama-seier.

På sin valgvake holdt den energiske senatoren en appell til sine tilhengere og til tv-kanaler fra hele verden som raskt ble karakterisert som et "gåsehud-øyeblikk" av amerikanske kommentatorer.

- Beskjeden dere har har gitt er at endring kommer til Amerika, sa han, og fortsatte.

- De sa dette landet var for splittet, for desillusjonert til å samles om et felles mål. Men på denne januarnatten, på dette avgjørende tidspunktet i vår historie, har dere gjort det kynikerne sa vi ikke kunne gjøre!Obama understreker at at en seier på tirsdag i delstaten New Hampshire er neste mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer