- De sa det var «helt dust» å komme med en arvet kjole. Hun gråt da hun endte med å ikke gå på ballet

Syerske reagerer på kjøpepress på ungdomsskoler.

KJOLEPRESS: Ifølge syerske Ann-Siril Idansi ble jenta så opprørt over andres kommentarer om brukt kjole, at hun valgte å droppe skoleballet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
KJOLEPRESS: Ifølge syerske Ann-Siril Idansi ble jenta så opprørt over andres kommentarer om brukt kjole, at hun valgte å droppe skoleballet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Syerske Ann-Siril Idansi fikk før jul i oppgave å sy om en kjole for en ungdomsskoleelev på Sørlandet. Jenta skulle bruke storesøsterens gamle ballkjole under juleballet på den aktuelle skolen.

Jenta hadde forklart at hun ikke hadde råd til ny kjole.

- Hun gråt da jeg satte nåler, hun gråt da vi hadde prøving, og hun gråt da hun hentet den, sier Idansi til Dagbladet.

Kjøpepress Ifølge Idansi hadde jenta lyst på en ny kjole uten å ha råd. Hun endte imidlertid opp med å ikke gå på skoleballet.

- Andre elever sa det var «helt dust» å komme med en arvet kjole. Hun gråt da hun endte med å ikke gå på ballet på grunn av dette, forteller Idansi.

Ifølge henne var den arvede kjolen fem år gammel, og kostet noen tusen kroner da den ble kjøpt. Hun reagerer på kjøpepresset blant norsk ungdom.

- Denne jenta er 14-15 år. Jeg har sett jenter på 13-14 år med konfirmasjonskjoler som koster mer enn brudekjoler jeg lager. Flere bruker opp mot 5000 kroner på ballkjoler. Selv er jeg veldig for å gjøre ting med gamle klær, både av miljøhensyn og for å være kreativ, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer