- De sa det var slående likhet

Clara Torres har snakket med McCann-familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Spanske Clara Torres som tok bildet som har interessert en hel verden siden i går, satt ved frokostbordet da hun kom på feriebildet hun tok i august.

- Vi spiste frokost i går da vi så på nyhetene at flere hadde gjort flere Madeleine-observasjoner i Marokko. Vi løp til PCen og lastet ned bildene fra kameraet og forstørret bildet, sier Clara Torres til nyhetsbyrået Reuters.

De har laget et TV-intervju med henne i forbindelse med bildet hun tok på ferie i Marokko 31. august i år.

- Jenta på bildet lignet veldig på Madeleine, så vi tok umiddelbart kontakt med politiet i Albacete i Spania. Vi ga dem cden med bilder og de sa de ville kontakte oss igjen om ti eller femten dager, sier Torres videre i intervjuet.

Spanjolen hevder at dersom det ikke er Madeleine på bildet, så er det en jente i samme situasjon.

- Vi syntes ikke spansk politi arbeidet raskt nok, så vi ringte advokaten min og vi dro til den britiske ambassaden. Vi gav dem bildet og kontaktet McCann-familiens advokat som sa at likheten til Madeleine var slående, sier hun om det tilfeldige feriebildet.

Bildet er tatt på rundt 200 meters hold, og det kan bli en vanskelig oppgave å identifisere personene på bildet.

Bildet er nå i den internasjonale politisamarbeidsorganisasjonen Interpols hender, som skal undersøke det videre.

Talsmannen til Madeleines foreldre, Clarence Mitchell, uttalte sent i går kveld at ekteparet McCann har fått vite om Marokko-bildet. De tør ifølge ham ennå ikke å håpe på at det kan være snakk om Madeleine.