- De sa jeg hadde gjort nasjonen en tjeneste

Geir Winsrygg (39) satt og småpratet med medfanger på en celle. En bisetning om cyanid i Kongsberg startet kappjakten etter dødsgiften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For noen uker siden ble det slått alarm hos Politiets sikkerhetstjeneste – PST. Ringerike fengsel rapporterte om at flere fangegrupperinger – i Norges farligste fengsel – var på jakt etter det livsfarlige kjemiske stoffet.

Dagbladet kan eksklusivt fortelle den utrolige historien, hvor terroristjegerne fra PST i samarbeid med en av de innsatte i fengselet til slutt fikk kontroll over de 140 kiloene med cyanid.

Hadde giften kommet i feil hender kunne det i verste fall utslettet 2,8 millioner mennesker.Politiets sikkerhetstjeneste bekrefter overfor Dagbladet at jakten har funnet sted.

- Vi fryktet at giften kunne havne i kriminelle miljøer. Giftstoffet er sikret nå, sier informasjonssjef Trond Hugubakken i PST. 

Både norske og utenlandske kriminelle skal ha forhørt seg om tønnene, da det i løpet av kort tid ble kjent blant de innsatte i Ringerike fengsel.

Flykaprer

Særdeles aktiv skal en tidligere dømt flykaprer ha vært får Dagbladet bekreftet. Mannen som nå soner en lengre straff skal ha vært blant de mest aktive i jakten på giftstoffet som kunne tatt livet av halve Norges befolkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer