Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De sa: Nå skjer det. Du er ferdig

Young Guns mener de ble truet på livet av B-gjengen utenfor Oslo tinghus.

ÅTTE PÅGREPET: Fire personer fra hver front ble pågrepet i saken. Mange ble bortvist til utenfor ringvei 2 i Oslo i 24 timer, slik at de ikke skulle komme til sentrum for å forstyrre ro og orden. Foto: Dagbladet
ÅTTE PÅGREPET: Fire personer fra hver front ble pågrepet i saken. Mange ble bortvist til utenfor ringvei 2 i Oslo i 24 timer, slik at de ikke skulle komme til sentrum for å forstyrre ro og orden. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): I Oslo tingrett står i dag fire personer politiet knytter til den kriminelle grupperingen Young Guns tiltalt for slåsskampen og konfrontasjonen mellom dem og den rivaliserende gjengen, den såkalte B-gjengen, utenfor og i området rundt Oslo tinghus og Borgarting lagmannsrett den 13. mai i år.

Fire personer som for tiden er tiltalt i en omfattende sak mot Young Guns, forklarer seg i dag om slagsmålet.

Bakgrunnen for saken er at et sentralt B-gjengmedlem vitnet i saken mot det drapsforsøktiltalte Young Guns-medlemmet Alex Fuica i mai i år.

En rekke medlemmer av både B-gjengen og Young Guns møtte opp som tilhørere, og i en pause ble det et voldelig sammenstøt mellom gjengfiendene.

Totalt åtte personer ble pågrepet: Fire fra Young Guns og fire fra B-gjengen.

Dumpet pistol i advokatpotte
En av dem, en 23 år gammel mann, skal ha gjennomført avtrekk, angivelig for å vise at han var klar for å skyte mennene om nødvendig.

Etter den angivelige trusselepisoden gikk de fire opp på advokatkontoret til Feydt og Hamborgstrøm som ligger like i nærheten.

Der ble de pågrepet og politiet fant til slutt pistolen i en blomsterpotte.

Den nevnte 23-åringen var første mann ut til å forklare seg i saken. Mannen knyttes av politiet til Young Guns og står tiltalt i den omfattende saken mot miljøet.

Mannen innrømmet i retten sin tilstedeværelse i og utenfor rettslokalene. Han innrømmet også at det var han som dumpet våpenet i blomsterpotta hos Feydt.

Han mener likevel at det hele var i forsvar og at det var B-gjengen som startet.

- Du er ferdig
- Inne i rettssalen begynte noen hos motparten å yppe til bråk. Dere kaller dem B-gjengen, jeg kaller dem folk som ikke like meg. Etter lunsj begynte de å yppe utenfor også. De ropte stygt om moren min og at jeg var ferdig etter rettsslutt, sa 23-åringen.

Mannen hevdet at han tok opp munnhuggeriet med politiet i salen, men ble ikke hørt. Han fortalte at han og hans venner stakk fra stedet frivillig for å unngå bråk.

- Vi stakk fra en bil, men de andre omringet oss. De fra motparten gjentar at vi er ferdige. Jeg mener en av dem tar fra en pistollignende pistol. Da tar jeg fram et våpen jeg hadde i bilen. Det var et våpen jeg fant. Jeg tok det fram. Det er mulig jeg tok ladegrep og trakk det av, men jeg visste det ikke var noe magasin i. Jeg var i en panikksituasjon. De sa: Nå skjer det, du er ferdig, forklarte han, og fortalte videre at han med flere løp opp til Feydt.

Tiltalte forklarte at han fant våpenet en tid i forveien. Han forklarte at han fant våpenet i en sandkasse i en barnehage i nærheten av der han bor.

- Jeg fortalte ikke hele sannheten til politiet til å begynne med. Men så tenkte jeg: det er jeg som ble truet, jeg kan fortelle sannheten. Jeg vil bli ferdig med dette, sa han.

Interessert i jus
23-åringen fortalte i retten at han kjenner til B-gjengen og medlemmene gjennom media. Han var i retten den dagen for å følge en bekjent sin sak — Alex Fuica, som sto tiltalt for å ha skutt den antatte B-gjenglederen Ghulam Abbas.

- Jeg hadde vært der i et par dager. Jeg liker å følge rettssaker. Jeg er interessert i jus, svarte han.

Han kunne ikke gi noen god forklaring på hvorfor B-gjengen ikke likte ham.

- Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg vet de ikke likte Mohammed «Jeddi» Javed, som ble drept, og jeg tror det kan ha noe med det å gjøre. Jeg var litt sammen med ham, og de ønsker å bestemme hvem jeg skal være henge med, sa han.

Senere i dag skal tre tiltalte til som knyttes til Young Guns, svare i retten. Etter dem, blir personer knyttet til B-gjengen kalt inn. Blant dem er Yassir Rasool, som for tiden sitter i Borgarting lagmannsrett i forbindelse med ankesaken om den omfattende hvitvaskingsaken mot familien.
Ny gjengrapport
Young Guns og B-gjengen har vært bitre rivaler i Oslos underverden, spesielt etter skyteepisoden på Aker Brygge sommeren 2006, der en av de daværende lederne av Young Guns og Young Guns-medlemmet Alex Fuica ble skutt av to B-gjengmedlemmer.

A-gjengen, som er samlet rundt tre brødre, samarbeidet tidligere tett med Young Guns. Den tidligere A-gjengen er nå i praksis en del av B-gjengen, noe som har bidratt til å redusere Young Guns makt i Oslos underverden.

I en rapport om gjengmiljøet i Oslo fra juni i år, skriver Oslopolitiets gjengprosjekt at 25-30 personer i dag utgjør den indre kjernen i B-gjengmiljøet. Disse er knyttet opp til flere sentrale familier og brødre.

I tillegg har gjengen et stort og ukjent antall løpegutter og stråmenn, ifølge rapporten.

- GJENGSLAGSMÅL: Politiets gjengprosjekt ble tilkalt for å roe gemyttene gjengene i mellom 13. mai i år. Foto: Dagbladet
- GJENGSLAGSMÅL: Politiets gjengprosjekt ble tilkalt for å roe gemyttene gjengene i mellom 13. mai i år. Foto: Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling