De samler de borgerlige

De har fornyet høyresidens tankegods og lært opp nye borgerlige politikere. Tankesmia Civita beskrives som høyrebølgens mor.

Drømmer:  Tidligere leder i Unge Høyre har gått Civita-skolen. Nå drømmer han om å bli statsråd en gang i fremtiden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Drømmer: Tidligere leder i Unge Høyre har gått Civita-skolen. Nå drømmer han om å bli statsråd en gang i fremtiden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når den rødgrønne regjeringsperioden er forbi, står en hærskare av unge politkertalenter klare til å bli rådgivere, statssrekretærer og statsråder. De er unge, borgerlige - og innstilt på bredt flertallssamarbeid. De er avgangselevene fra «Civita-skolen», tankesmia som får æren for å ha fornyet norsk høyreside.       

- Det går nok ikke an å overvurdere hvor viktig tenketanken Civita har vært i prosessen med å samle de borgerlige partiene, sier tidligere leder i Unge Høyre, Henrik Asheim.

En ny borgerlig identitet Dagbladet treffer ham på hytta på Tjøme, der han lader opp før BI-studiene begynner i høst. Men han er allerede uteksaminert fra Civita-skolen - og drømmer om å bli statsråd i en borgerlig regjering.       Asheim sier Civita har bidratt til å etablere en klar liberal, borgerlig identitet.

- Civita bidrar med forslag til hvordan man kan gjøre ting, men fordi de ikke er preget av partiprogrammer kan de fremme disse forslagene på en annen måte. Tankesmia fôrer partiene med politiske løsninger, sier han. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer