FÅRETE: Trekløveret Håkon Lund, Sauen Shaun (i midten) og Ngaio Harding-Hill skal skape et temaland i Skåne Djurpark. Foto: Andreas Åberg / Finansavisen
FÅRETE: Trekløveret Håkon Lund, Sauen Shaun (i midten) og Ngaio Harding-Hill skal skape et temaland i Skåne Djurpark. Foto: Andreas Åberg / FinansavisenVis mer

De satser 50 mill. kroner på en animert sau

Eierne av Kongeparken i Norge satser stort i Sverige. De har sikret seg en unik avtale for å utvikle et temaland med karakterene fra filmsuksessen «Sauen Shaun».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Familien Lund, som eier Kongeparken i Rogaland, har gått sammen med britiske Aardman Animations, skriver Finansavisen i dag.

Nå skal de skape en 20 mål stor temapark i svenske Skåne med utgangspunkt i universet til animasjonsfiguren «Sauen Shaun».

Bruker titall millioner på en sau - Vi investerer rundt 50 millioner svenske kroner i Sauen Shaun i år, sier Håkon Lund til avisen.

Avtalen kom på plass etter at Lund-familien tok direkte kontakt med studioet i Bristol i fjor. De fortalte om en ide som kunne passe inn i en fornøyelsespark, og Aardman tente på planene.

Selskapet er en gigant i internasjonal animasjonsproduksjon og kan skilte med fire Oscar-statuetter. De har laget en rekke helaftens spillefilmer som har sopt inn over én milliard dollar i billettinntekter. De tjener også godt på salg av tv-serier, videoer og flere hundre forskjellige produkter basert på filmkarakterene, skriver Finansavisen.

Animert anti-helt Den siste filmen fra Aardman handler om en sau som heter Shaun og flokken hans. Shaun snakker ikke, men gjør alltid det motsatte av hva han burde ha gjort.

- Vi sammenligner ham ofte med en 11 år gammel gutt som får streng beskjed om ikke å trykke på den store røde knappen, men gjør det likevel og så havner i trøbbel, sier Ngaio Harding-Hill i Aardman til Finansavisen.

Filmen hadde premiere på norske kinoer i februar.

- Vi har solgt billetter for 9,5 millioner kroner og filmen er sett av 109.000 på kino i Norge så langt i år, sier Åge Hoffart, leder for filmavdelingen hos distributøren SF Norge.

Han har stor tro på et temaland basert på sauen Shaun, og viser til at andre populærkulturkarakterer har lykkes med en overgang til fornøyelsesparker.

- Walt Disneys mange fornøyelsesparker er jo ene og alene bygd på alle filmene Disney har laget, sier Hoffart til Finansavisen.

Flere økonominyheter Tyske renter stiger - greske renter stuper
Trafikken til Hellas vil trolig gå i taket
Spania-boligene som går så det griner: - Trykket er helt vanvittig