Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De satset på SAS og Maura - nå er alt uvisst

Roy Hugo Solheim (33), Håvard Lund (35),Harald Olsen (32) og Morten Aalvik (30) fra Maura i Akershus frykter for å miste jobbene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle fire jobber i teknisk avdeling i SAS på Gardermoen. De fire har fått beskjeden de lenge har fryktet.

Utrygghet

Det mellomtunge vedlikeholdet av SAS-flyene blir flyttet til Sverige, og hundrevis av arbeidsplasser blir borte på Gardermoen. Hvem som må gå vet ingen av de fire.

De legger ikke skjul på at det er vanskelig med all uvissheten. Alle fire har vært med på flyttelasset fra Fornebu til den nye hovedflyplassen på Gardermoen. De fikk inntil 25000 kroner i bonus fra SAS for å flytte til Gardermoen. SAS ønsket å ha med seg ekspertisen fra Fornebu.

I perioden 1997 til 2000 kjøpte alle fire bolighus i samme kvartal i bygda Maura i Akershus. Mange av de ansatte i teknisk avdeling i SAS bor nettopp på Maura.

- Vi flyttet i tro på gode og trygge arbeidsplasser. Nå er vi skuffet. Tryggheten som vi følte da vi flyttet hit er borte, sier Aalvik.

De er skuffet over både politikere som ikke har grepet inn tidligere, og egen ledelse.

Ektefellen i SAS

- Mange av oss som jobber her har også ektefellen ansatt i SAS. Dermed risikerer flere å miste begge inntektene. Vi er unge folk som har boliglån, og da sier det seg selv at det blir vanskelig.

Mennene har til sammen seks barn i alderen ett til åtte år. Barna har vokst opp på Maura, og familiene ønsker ikke å flytte på seg.

- Folk har allerede begynt å se seg om etter nye jobber, men det finnes ingen ledige jobber innen flybransjen i Norge, sier de.

Stemningen på Maura beskriver de som preget av galgenhumor. Nedleggingsspøkelset har de kjent lenge.

Det verste mener de er at de ikke vet noen ting sikkert.

- I teknisk avdeling har vi vist at vi kan konkurrere på pris, kvalitet og leveringtid. Vi har vist at vi duger, men likevel har Stockholm blitt valgt. Det mener vi er feil, sier de.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media