De savnede nordmennene bor alle i høyereliggende områder

UD har fortsatt ikke fått kontakt med i underkant av fem personer.

STORE ØDELEGGELSER:  UD har fortsatt ikke fått tak i flere nordmenn som var bosatt i byen Sendai, som er blant de hardest rammede etter jordskjelvet. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/TPX
STORE ØDELEGGELSER: UD har fortsatt ikke fått tak i flere nordmenn som var bosatt i byen Sendai, som er blant de hardest rammede etter jordskjelvet. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/TPXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske ambassaden i Japan har i løpet av morgenen og formiddagen lokal tid fått kontakt med flere nordmenn som i går var savnet.

I går kveld opplyste Utenriksdepartementet (UD) at de ikke hadde fått kontakt med mellom fem og ti nordmenn.

- Nå er det i underkant av fem personer vi ikke har kommet i kontakt med, sier Frode Andersen, pressevakt i UD, til Dagbladet.

Nordmennen man ikke har fått kontakt med er etter det Dagbladet forstår alle bosatt i området ved den tsunamirammede byen Sendai.

- Strømnettet, mobilnettet og nettilgangen er nede i store områder, så det er vanskelig å nå gjennom. Men etter rapportene vi har fått var de alle bosatt i høyereliggende områder, og vi har håp om å komme i kontakt med dem i løpet av dagen, sier Andersen.

Bjarne Håkon Hanssens sønn Jonas Hanssen er blant de savnede.

Hittil er det rapporter om i overkant av 1000 døde og over 80 000 savnede etter det kraftige jordskjelvet og tsunamien som rammet Japan i går.