Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De ser på oss som horer

De ikke-vestlige overfallsvoldtektsmennene går ikke etter sine egne, men etter de norske jentene, mener justispolitisk talskvinne i Senterpartiet, Jenny Klinge.

-MÅ ENDRE HOLDNINGENE: Justispolitisk talskvinne i Senterpartiet, Jenny Klinge mener at det nå må iverksettes et holdningsendrende arbeid blant ikke-vestlige menn som kommer til Norge.
-MÅ ENDRE HOLDNINGENE: Justispolitisk talskvinne i Senterpartiet, Jenny Klinge mener at det nå må iverksettes et holdningsendrende arbeid blant ikke-vestlige menn som kommer til Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Mennene som er overrepresentert ved overfallsvoldtekter kommer fra ikke-vestlige land. Regjeringen har intensivert utkasting av kriminelle utlendinger, og denne innsatsen må økes ytterligere, sier justispolitisk talskvinne i Senterpartiet, Jenny Klinge, til Dagbladet.  

Samtidig må man arbeide for å endre holdningene til de som kommer til Norge, mener Klinge.

- Norske kvinner blir sett på som og kalt horer når de ter seg og kler seg slik det er vanlig her til lands. Norge er alt for tolerant ovenfor slike holdninger som begrunnes i livvsyn, sier hun.   

- Går etter norske jenter I løpet av den siste uka har fem jenter blitt utsatt for overfallsvoldtekt i Oslo. Klinge forstår godt at disse tilfellene gjør norske jenter redde.

- For mennene går jo ikke etter sine egne jenter, de går etter norske jenter, hevder hun.

Arbeidet med å endre holdningene kan skje om man legger større vekt på kulturelementet i integreringen, mener Klinge.

- Bobler over - Blant annet bør temaet kjønn, seksualitet og likestilling inn som et viktig element i introduksjonsprogrammene som innvandrere skal gjennom. Dette går ikke direkte på gjerningsmennene, men er viktig for i beste fall å endre det kvinnesynet som råder hos visse grupper. 

Klinge forteller at hun tidligere jobbet som flyktningskonsulent.

- Der så jeg at kvinnesynet til mange menn ar nær sagt forhistorisk. For enkelte bobler det rett og slett bare over, sier Klinge.

- Jenter kan endre vaner I går gikk lege Amir Chaudhary ut i Dagbladet og uttalte at også norske jenter kan ta forholdsregler som gjør at de er mindre utsatt for overfallsvoldtekter.

Han presiserer at han ikke mener at jentene er ansvarlige for denne typen voldtekt, men at de kan endre noen vaner slik at de ikke ender i vanskelige situasjoner.

- Kvinner har aldri skyld i en voldtekt, men jeg mener at de bør være mer våkne, sa Chaudhary.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media