Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De setter veldig stor pris på politiets arbeid

Familien til Einar Opsahl informert om drapssiktelsen.

DREPT: Einar Opsahl ble skutt i holdet på kloss hold natt til 18. juni. I dag ble en 29 år gammel mann siktet for forsettlig drap. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
DREPT: Einar Opsahl ble skutt i holdet på kloss hold natt til 18. juni. I dag ble en 29 år gammel mann siktet for forsettlig drap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld ble det kjent at politiet har siktet en 29 år gammel mann med thailandsk bakgrunn for forsettlig drap på Einar Opsahl (35) på Bislett i Oslo natt til 18. juni.

- Vi mener vi har mannen som skjøt og drepte Einar Opsahl, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid til Dagbladet i kveld.

Einar Opsahls familie er orientert om siktelsen, og setter stor pris på politiets arbeid, ifølge familiens bistandsadvokat Berit Reiss-Andersen.

- Setter stor pris på arbeidet - Familien har fått beskjed. Politiet har vært flinke til å informere familien undeveis. De har stort sett fått informasjon før politiet har gått ut offentlig ut med nye opplysninger. Det setter de stor pris på, sier Reiss-Andersen til Dagbladet.

- De setter veldig stor pris på at politiet arbeider intenst med denne saken og gjør sitt ytterste for å oppklare den, legger hun til.

Den 29 år gamle mannen ble pågrepet tre dager etter drapet, da politiet slo til mot en leilighet ved Schous plass i Oslo. Han og fire andre ble siktet for grov narkotikaforbrytelse.

Nekter straffeskyld 29-åringen har tidligere nektet for at han har noe med drapet på Einar Opsahl å gjøre, og nekter fortsatt straffeskyld.

- Vi tar til etteretning at han er siktet, men han er sikker på at videre etterforskning vil vise at han ikke vil bli tiltalt for denne handlingen, sier 29-åringens forsvarer Morten Engesbak til Dagbladet.

Politioverbetjent Grete Lien Metlid sa på en pressekonferanse i kveld at bakgrunnen for siktelsen er et resultat av omfattende etterforskning.

- Familien er glade for at politiet legger inn så store ressurser i å oppklare denne saken, og at det nå tilsynelatende er fremgang i saken, sier bistandsadvokat Reiss-Andersen, og legger til at de nå avventer politiets videre etterforskining.

Tidligere dømt Dagbladet har tidligere skrevet at mannen med thailandsk bakgrunn tidligere er domfelt ni ganger for blant annet narkotikaforbrytelser, ran, torpedojobber, ladde våpen på offentlig sted - og vold mot politiet.

29-åringen, som har trent thaiboksing siden han var liten, ble i sin siste dom fra 2009 dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha slått en mann bevisstløs etter en krangel om ei jente på byen.

BISTANDSADVOKAT: Berit Reiss-Andersen er bistandsadvokaten til familien til Einar Opsahl.
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
BISTANDSADVOKAT: Berit Reiss-Andersen er bistandsadvokaten til familien til Einar Opsahl. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

Den samme kvelden skal han også ha skadet en person fordi han nektet å gi ham skyss.

Red Dragon Ifølge dommer har han, i tillegg til å ha solgt narkotika, i perioder vært bruker av både amfetamin, kokain, hasj, Rohypnol og valium. I en dom fra 2008 ble det lagt fram et brev han skrev til en venninne:

- Husk at vi har egentlig ikke inntekter, men vi lever som millionærer.

Dagbladet kjenner også til at den siktede 29-åringen, i likhet med noen av de andre involverte, har bånd til både lederskikkelser i Red Dragon, sentrale personer i B-gjengen og andre multikriminelle i Oslos underverden.

Einar Opsahl ble skutt i hodet på kloss hold da han prøvde å få tak i en pirattaxi. Drapet er tidligere blitt omtalt som «tilfeldig og svært brutalt» av politiet.

SIKTET: Politiet har i dag siktet en 29 år gammel mann med thailandsk bakgrunn for drapet på Einar Opsahl. 29-åringen tilhører, i følge politiet, et kriminelt asiastisk miljø i hovedstaden. Foto: Privat
SIKTET: Politiet har i dag siktet en 29 år gammel mann med thailandsk bakgrunn for drapet på Einar Opsahl. 29-åringen tilhører, i følge politiet, et kriminelt asiastisk miljø i hovedstaden. Foto: Privat Vis mer