- De sier jeg har kjørt for tungt og feillastet

Skraphandler (48) vakte oppsikt i Oslo sentrum. Og er kanskje enig med Politiet.

USTØ LAST: Her, på kaia i Oslo like ved den nye operaen stoppet den elleville ferden. Skraphandleren var på vei fra Askim til Alnabru for å selge vraket som skrapmetall. Foto: Sveinung Uddu Ystad
USTØ LAST: Her, på kaia i Oslo like ved den nye operaen stoppet den elleville ferden. Skraphandleren var på vei fra Askim til Alnabru for å selge vraket som skrapmetall. Foto: Sveinung Uddu YstadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Det er kanskje ikke rart at medtrafikanter og politiet stusset da skraphandleren (48) fra Østfold kom kjørende langs E18 mellom Askim og Oslo.

Lastebilen hadde en minst like stor lastebil oppå lasteplanet, stroppet fast med litt kjetting og noen jekkestropper. Lastebilvraket på toppen stakk flere meter ut fra lastebilen under. Det hele så i alle fall høyst usikkert ut, mente bilisten som varslet politiet om kjøringen.

- Her snakker vi om feillasting. Han har kjørt med for tung, for skjev, og for dårlig sikret last, sier operasjonsleder Olaf Erdal ved Oslo politidistrikt.

- Nå er jeg arbeidsledig
Det var Oslo-politiet som stanset ferden ved trafikkmaskinen i Bjørvika, like ved det nye operahuset. Derfra ble skraphandleren dirigert ned på kaianlegget, der han pent har måttet hensette både lastebil og last. Førerkortet ble fratatt på stedet.

- Nei, nå står jeg her arbeidsledig. Det er litt trasig. Jeg lever jo av å hente inn gamle vrak som står hensatt rundt omkring og selge til gjenvinning som håndterer dem på en miljøvennlig måte, sier skraphandleren til Dagbladet.

- Kan ha litt rett
Således er førerkortet selve levebrødet. Nå er han uten, og må møte i retten anmeldt for uforsvarlig kjøring.

-  De mener jeg har kjørt med for tung last, og at den er for dårlig sikret. De mener også at den er for dårlig merket bak, der den stikker ut. Jeg tenkte det ville holde med refleksene som allerede sitter på lastebilvraket, sier skraphandleren til Dagbladet.

- Hva mener du selv?

- Den er jo sikret med noen kjettinger og stropper. Selve kjøringa mener jeg ikke har vært farlig. Men sånn i etterkant ser jeg vel at politiet kan ha litt rett, sier skraphandleren.

Fryktet skogbrann

Lastebilvraket skulle selges som skrapjern til gjenvinningsselskapet Metallco på Alnabru. Vraket har stått i en skog utenfor Askim, og det var på grunn av skogbrannfaren at han valgte å sette den som den var på lasteplanet.

- Jeg turte ikke å begynne å kappe opp vraket der det stod fordi det var for tørt. Det ville vært helt galt sier han.

Politiet rekvirerte en bergingsbil fra Viking for å transportere vraket bort fra kaia og til Metallco. En kamerat har sørget for skraphandlerens lastebil. Nå er han usikker på hva han skal gjøre videre.

- Jeg har jo ikke lappen lenger. Det tar vel minst tre uker før jeg kan møte i retten. Men sånn er det jo noen ganger når en har gjort en dårlig vurdering. Heldigvis skjedde det ikke noe alvorlig, sier 48-åringen til Dagbladet.

- Men lasten ble i alle fall levert. Hva tjener man på å levere inn et slikt vrak?


- Det vil jeg nesten ikke si. Men regninga fra Viking er høyere, for å si det sånn. Så det ble ikke noen gevinst i dag.