- De sier vi skal bo her, men stedet er ikke egnet. Det er kaldt, har ingen butikker, leger eller skoler

Rundt 60 asylsøkere nektet gå av bussen ved asylmottaket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen av de rundt 60 asylsøkerne som i 19-tida i går kveld kom til et asylmottak i Lima utenfor Malmung i Sverige, ville gå av bussen.

Saken har skapt debatt på sosiale medier i Sverige, og er omtalt av blant annet Aftonbladet og SVT.se.

- Ikke egnet Asylsøkerne, som opprinnelig er fra Syria og Irak, ble fraktet til asylmottaket i to busser, etter å ha bodd midlertidig i mer sentrale Orsa og Stockholm.

Ifølge Aftonbladet sitter asylsøkerne fortsatt i bussene i protest.

De mener stedet er for usentralt.

- De sier vi skal bo her, men stedet er ikke egnet. Det er kaldt, har ingen butikker, ingen leger eller skoler, sier en av asylsøkerne, Hadeel Waez til SVT.se.

- Et sjokk Overfor SVT.se presiseres det at en av flykningene er gravid, og at det derfor er nødvendig for dem at det er en doktor i nærheten.

- De synes det er midt i skogen og at det er ubehagelig med så mye skog, sier pressekontakt ved det svenske Migrationsverket, Matilda Niang til Aftonbladet.

Kirketjener Per Sundberg i Orsa, hvor flere av flyktningene hadde bodd fram til i går, mener ikke det er rart at de reagerer når de kommer til et nytt og ukjent sted.

- Forestill deg at du er trøtt og forvirret og havner på et sted du oppfatter som «the middle of nowhere». Da er det naturlig å bli frustrert, sier han til SVT.se og fortsetter:

- Dessuten er det mange av dem som kommer fra storbyer, og å ende opp i skogen da kan nok oppleves som et lite sjokk.