Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

De sikret frifinnelsen i «århundrets drapssak» - slik gikk det med dem etterpå

20 år siden dommen falt i den sensasjonelle rettssaken

DRØMMELAG: I dette bildet fra 28. september 1995 er drapstiltalte O.J. Simpson omringet av sitt drømmelag av forsvarsadvokater. Fra venstre ser vi Johnnie Cochran, Peter Neufeld, Robert Shapiro, Robert Kardashian og Robert Blasier sittende med ryggen til. Andre navn på laget var F. Lee Bailey, Barry Scheck, Gerald Uelmen, Alan Dershowitz og Carl Douglas. Foto: AP
DRØMMELAG: I dette bildet fra 28. september 1995 er drapstiltalte O.J. Simpson omringet av sitt drømmelag av forsvarsadvokater. Fra venstre ser vi Johnnie Cochran, Peter Neufeld, Robert Shapiro, Robert Kardashian og Robert Blasier sittende med ryggen til. Andre navn på laget var F. Lee Bailey, Barry Scheck, Gerald Uelmen, Alan Dershowitz og Carl Douglas. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste nordmenn over 40 år vet hvor de var da Oddvar Brå brakk staven. Nesten alle amerikanere født på 80-tallet eller tidligere vet nøyaktig hva de gjorde om formiddagen 3. oktober 1995. De så på tv. For etter 133 dager med langdryge rettsforhandlinger, stod hele USA nærmest stille da dommen i «århundrets rettssak» skulle falle.

Selv satt undertegnede i ei tv-stue på et universitet i Alabama, sammen med minst hundre andre medstudenter. Forelesningen i massekommunikasjon var selvsagt avlyst. Ingen ville gå glipp av det store øyeblikket.150 millioner Simpson-nerder - enten de var hjemme, på jobben eller i baren - satt limt fast til tv-skjermene, noe som gjør domsavsigelsen til et av de mest sette programmer i tv-historien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?