Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De siktede etter eksplosjon på asylmottak er løslatt

Løslatt etter eksplosjon på asylmottak i Bergen.

SMALT: To menn er sikted etter en eksplosjon ved et asylmottak i Bergen. Foto: Bergen foto og media / NTB scanpix
SMALT: To menn er sikted etter en eksplosjon ved et asylmottak i Bergen. Foto: Bergen foto og media / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har løslatt de to mennene som ble pågrepet og siktet etter en eksplosjon på et asylmottak i Ytre Arna i Bergen.

Ingen ble skadd i den relativt kraftige eksplosjonen som skjedde i et oppholdsrom i asylmottaket i Ytre Arna i Bergen. Eksplosjonen forårsaket imidlertid store materielle skader – blant annet ble flere vinduer blåst ut, og lettvegger er påført store skader.

To utenlandske menn i 20- og 30- årene ble pågrepet og siktet i saken, og satt i avhør onsdag ettermiddag.

- De er siktet i saken, basert på omstendigheter i hendelsesforløpet og fordi de hadde tilhold i rommet der eksplosjonen fant sted. De skal også ha hatt tilknytning til rommet rett i forkant av eksplosjonen, opplyste operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt tirsdag.

Ifølge NRK ble de to løslatt onsdag kveld, uten at politiet ønsker å gå i detalj på hva som forårsaket eksplosjonen med hensyn til den pågående etterforskningen.

Ikke funnet eksplosiver

De mistenker imidlertid ikke bruk av eksplosiver, ettersom verken kriminalteknikere eller folk fra bombegruppen fant spor av dette da de gjorde undersøkelser på stedet natt til onsdag.

- Det er ikke funnet spor etter eksplosiver, så det vil bli videre undersøkelser for å finne årsaken til eksplosjonen, sa operasjonsleder Arve Samsonsen til NTB onsdag morgen.

Ifølge politiet har eksplosjonen sannsynligvis skjedd i eller rundt en komfyr. Men hva komfyren er blitt benyttet til, og hvem som har gjort hva, er uavklart. Det er heller ikke kjent om det kan ha vært kjemikalier eller noe elektronisk som forårsaket eksplosjonen.

Beboere fortsatt evakuert

Mellom 15 og 20 personer bor på mottaket, og de ble evakuert uskadd fra stedet. Ifølge Rune Løland ved Bergen nord politistasjon vil det ta tid før beboerne kan flytte tilbake.

- Mye er ødelagt på stedet, og politiet har sperret av bygget, sier han til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen på asylmottaket klokken 17.34 tirsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media