Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De siktede etter knivstikkingen ved Blitz vil bli avhørt i dag

Politiet betrakter hendelsen som ren hatkriminalitet.

KNIVSLAGSMÅL: Over 10 personer skal ha vært innblandet i knivslagsmålet ved Blitz i går. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KNIVSLAGSMÅL: Over 10 personer skal ha vært innblandet i knivslagsmålet ved Blitz i går. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 16 år gammel gutt ble stukket med kniv i slagsmålet og kjørt med ambulanse til Ullevål sykehus. Tilstanden er stabil, og han er ikke livstruende skadd.

Politiet betrakter hendelsen som ren hatkriminalitet og ser svært alvorlig på saken, opplyser vaktleder Øyvind Torgersen ved krimvakta i Oslo politidistrikt.

De to gjerningsmennene ble pågrepet av væpnet politi i en leilighet i nærheten av Blitzhuset kort tid etter slagsmålet. Det var vitner til hendelsen som hjalp politiet å lokalisere leiligheten.

En av gjerningsmennene hadde en kniv på seg ved pågripelsen. De to mennene i 20-årene er godt kjent av politiet fra tidligere, blant annet i forbindelse med voldssaker, men skal ikke ha noen kjent tilknytning til et organisert miljø.

De to ble kjørt til sykehus for behandling for skader de hadde pådratt seg i slagsmålet. Politiet tar sikte på å avhøre dem lørdag.

Politiet har sikret seg videoopptak fra deler av hendelsen, og har avhørt flere vitner.

Slåssingen skal ha startet ved 16-tiden etter at to personer, angivelig de to pågrepne, ropte ukvemsord mot Blitz.

- Det var noe som lignet «sieg heil». Det ble en konfrontasjon i døra til Blitzhuset, og en som sto innenfor, ble knivstukket. Det ble et slagsmål fra innsiden mot de to personene, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt. Politiet understreker at de to personene ikke er tilknyttet noe høyreekstremt miljø.

Politiet skriver i en pressemelding at de vil avhøre de to siktede i dag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling