De siste bildene før «Berserk» forsvant

Jarle Andhøy hyller sine venner etter Berserk-forliset, og langer ut mot kritikernes «hylekor».

HEDRET AMUNDSEN: Jarle Andhøy og Samuel Messie ble ikke med «Berserk» på dens siste ferd. De dro til Sydpolen der de plantet det norske flagget til ære for 100-årsjubileet for Roald Amundsens ekspedisjon. Foto: TV Norge.
HEDRET AMUNDSEN: Jarle Andhøy og Samuel Messie ble ikke med «Berserk» på dens siste ferd. De dro til Sydpolen der de plantet det norske flagget til ære for 100-årsjubileet for Roald Amundsens ekspedisjon. Foto: TV Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå snakker Jarle Andhøy ut om de vonde anklagene og stormen som har vært etter at «Berserk» forliste i isødet.

- Det har vært et hylekor med uvitende tredjeparter, som har sagt og ment mye rundt ting og forhold de ikke har peiling på. Det er utelukkende spekulasjoner og synsing. Derfor må de savnedes stemmer også få høres. De stemmene er utrolig viktig å få fram, sier Andhøy til Dagbladet på satelittelefon.

Det, sier Andhøy, skjer i siste episode av «Berserk mot Sydpolen», som vises på TV Norge torsdag. Eventyreren sier han er klar over at episoden kan være vanskelig å se for de pårørende. Men han omtaler den også som «det viktigste tv-programmet» han noensinne har vært del av.

- Alle andre enn dem det gjelder har fått si sitt. Nå er det de dødes tur. Folk har ment mye om denne ekspedisjonen, og jeg tror det vil gi et mer nyansert og balansert bilde enn det som har kommet fram til nå. Jeg vil ikke snakke noe politikk nå. Både gutta om bord på «Berserk» og jeg står for det vi gjør, sier Andhøy til Dagbladet.

Hedersmenn - Nå løfter vi fram versjonen til tre hedersmenn. Ved en «vanlig» ulykke vil det være politi, havarikommisjon eller andre nøytrale tredjeparter som kommer på åstedet for å utføre sine granskninger, før de kommer til en konklusjon. Slik er det ikke i denne saken. Ingen har gjort det, men det er blitt dømt av uvitende synsere som ikke har forutsetninger for å vite hva de snakker om. Det er viktig å få fokus på de faktiske omstendigheter, sier Andhøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer