HARDE KAMPER:  Kraftig røyk sees over Sirte etter at NATO i går bombet styrkene som fortsatt er lojale mot Kadhafi. Foto: Reuters/Anis Mili/Scanpix
HARDE KAMPER: Kraftig røyk sees over Sirte etter at NATO i går bombet styrkene som fortsatt er lojale mot Kadhafi. Foto: Reuters/Anis Mili/ScanpixVis mer

- De siste Kadhafi-styrkene har vist seg veldig tøffe å slå

Overraskende sterk motstand i det siste slaget om diktatorens hjemby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Byen Sirte i Libya har våknet til drønnende skudd fra tanks i morges. 

Sirte, som er Kadhafis hjemby, ble angrepet av overgangsregjeringens styrker i går i det de sier skal være det endelige angrepet på byen.

Gate for gate vant de terreng, men ifølge BBC har de møtt kraftig motstand til tross for at dette er et av de få stedene i Libya hvor de fortsatt ikke har kontrollen.

Tøffe å slå - De gjenværende Kadhafi-styrkene har vist seg å være veldig tøffe å slå, sier BBCs korrespondent Jonathan Head, som befinner seg i byen.

Minst 12 personer er drept og 190 skadd ifølge leger.

Kampene er nå konsentrert rundt et konferansesenter der mange av støttespillerne til diktatoren skal ha barrikadert seg.

- Vi tok oss inn på eiendommen til Ouagadougou-konferansesenter, men måtte trekke oss tilbake på grunn av rakettdrevne granater og skudd fra skarpskyttere. Det er ikke noe dekke der, sier en av overgangsregjeringens soldater til AFP. 

Mange flyktet Tusenvis av innbyggere flyktet i går i panikk, men fortsatt er det mange som er igjen i byen. 

Det er nå nesten to måneder siden Kadhafi mistet kontrollen over hovedstaden Tripoli. Kadhafi skal da ha flyktet fra hovedstaden. Hvor han nå befinner seg er fortsatt uvisst.

-SISTE ANGREP:  Ifølge de libyske opprørstyrkene skal dette være det siste og endelige angrepet på Kadhafis fødeby Sirte, men Kadhafis styrker kjemper fortsatt. Foto: EPA/Mohamed Messara/Scanpix
-SISTE ANGREP: Ifølge de libyske opprørstyrkene skal dette være det siste og endelige angrepet på Kadhafis fødeby Sirte, men Kadhafis styrker kjemper fortsatt. Foto: EPA/Mohamed Messara/Scanpix Vis mer