TOK BILDE: Mange så Kim Wall ombord i Nautilus den kvelden hun forsvant, og politiet mener ubåtens kaptein, Peter Madsen, drepte henne. Kvinnen som har tatt dette bildet har gitt bildet til politiet. Bildet er et av de siste som ble tatt av Wall, klokka 19.19 den 10. august i fjor. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
TOK BILDE: Mange så Kim Wall ombord i Nautilus den kvelden hun forsvant, og politiet mener ubåtens kaptein, Peter Madsen, drepte henne. Kvinnen som har tatt dette bildet har gitt bildet til politiet. Bildet er et av de siste som ble tatt av Wall, klokka 19.19 den 10. august i fjor. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

Ubåtmysteriet:

De siste timene

Hun var en av de siste som så journalist Kim Wall (30) i live, og tok et bilde av henne i Peter Madsens ubåt klokka 19.19 den kvelden hun forsvant.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

REFSHALEØEN, KØBENHAVN (Dagbladet): ​ Den danske ubåtkapteinen Peter Madsen (47) ble pågrepet rett etter at han ble reddet i land fra sin synkende ubåt, den 11. august i fjor. Nå står han tiltalt for drapet på kvinnen som steg ombord i ubåten hans kvelden før, den svenske freelance-journalisten Kim Wall (30).

På torsdag starter rettssaken mot Madsen. I den anledning har Dagbladet reist tilbake dit alt startet - og endte - og snakket med folk som kjente dem begge.

Refshaleøen er en kunstig øy i Københavns havn. Det gamle industriområdet er i dag en øy som huser mange forskjellige typer kreative mennesker. Øya har blant annet en selvbyggerhavn, et skipsverft og huser lokalene til gruppa som utvikler et romfartøy for å frakte en person til verdensrommet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn