Du leser nå Dagbladet Pluss

De skal bekjempe narkotika - med narkotika

- Vi skal stjele markedet fra narkolangerne og få ned kriminaliteten. Derfor legaliserer vi marihuana for privat bruk, sier presidente Jose Mujica.

PRESIDENTENS KAMP: - Det er bedre å avmystifisere det forbudte, derfor legaliserer vi marihuana, forteller president Jose Mujica.Foto: Matilde Campodonico
PRESIDENTENS KAMP: - Det er bedre å avmystifisere det forbudte, derfor legaliserer vi marihuana, forteller president Jose Mujica.Foto: Matilde CampodonicoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MONTEVIDEO(Dagbladet): Vi rusler rundt på jordet utenfor huset hvor president Jose Muijca ( 79) bor, noen mil fra hovedstaden Montevideo i Uruguay.

Et fattig jordbruksområde, hvor Muijca har bodd i 30 år, og hvor han og kona dyrker tomater og blomster.  Han har høstet storm , men også blitt hyllet, for den omstridte narkoloven:

- Uruguay er det første landet i verden som legaliserer marihuana.  Vi skal  selge marihuana på landets apoteker, men bare til borgere av Uruguay, og bare til registrerte brukere. 

- Det er også lovlig å dyrke sine egne hampplanter hjemme. Jeg har selv aldri røkt stoffet. Til det er jeg for gammel. Det holder med whisky, forteller han med et smil.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.