De skal bekjempe narkotika - med narkotika

- Vi skal stjele markedet fra narkolangerne og få ned kriminaliteten. Derfor legaliserer vi marihuana for privat bruk, sier presidente Jose Mujica.

PRESIDENTENS KAMP: - Det er bedre å avmystifisere det forbudte, derfor legaliserer vi marihuana, forteller president Jose Mujica.Foto: Matilde Campodonico
PRESIDENTENS KAMP: - Det er bedre å avmystifisere det forbudte, derfor legaliserer vi marihuana, forteller president Jose Mujica.Foto: Matilde Campodonico Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MONTEVIDEO(Dagbladet): Vi rusler rundt på jordet utenfor huset hvor president Jose Muijca ( 79) bor, noen mil fra hovedstaden Montevideo i Uruguay.

Et fattig jordbruksområde, hvor Muijca har bodd i 30 år, og hvor han og kona dyrker tomater og blomster.  Han har høstet storm , men også blitt hyllet, for den omstridte narkoloven:

- Uruguay er det første landet i verden som legaliserer marihuana.  Vi skal  selge marihuana på landets apoteker, men bare til borgere av Uruguay, og bare til registrerte brukere. 

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer