«De skal ikke bare utslette Israel. Det står: Drep jødene»

Benjamin Netanyahu avviste Hamas og Fatahs forsoningsavtale da han talte til Kongressen.

STÅENDE APPAUS: Israels statsminister Benjamin Netanyahu mottar stående applaus fra Kongressen. Foto: Molly Riley/Reuters/Scanpix
STÅENDE APPAUS: Israels statsminister Benjamin Netanyahu mottar stående applaus fra Kongressen. Foto: Molly Riley/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Israels statsminister Benjamin Netanyahu avsluttet i kveld sitt USA-besøk med å tale til Kongressen. Besøket har vært preget av uenighetene mellom Barack Obama og Netanyahu.

Obama sa at en fred mellom Israel og palestinerne måtte basere seg på grensene fra 1967, noe Netanyahu avviste.

Netanyahu innledet talen med å avvise at Israel er en okkupant.

- Ingen kan benekte de 4000 år gamle båndene mellom det jødiske folk og det jødiske land, sa Netanyahu, før han fortsatte:

- Hvorfor har vi ikke fred? Fordi så langt har ikke palestinerne vært villige til å akseptere en palestinsk stat, hvis det betyr at de også må akseptere en jødisk stat.

- Jerusalem udelelig Netanyahu gjentok kjente israelske standpunkter i løpet av talen. Ifølge den israelske statsministeren er grensene fra 1967 ikke mulige å forsvare («indefensible») og palestinske flyktninger og deres etterkommere må finne seg et permanent bosted utenfor disse grensene.

- Jerusalem vil aldri bli delt og Israels hær vil fortsatt stå ved Jordan, sa Netanyahu i talen.

Netanyahu fikk forøvrig en svært varm velkomst hos de amerikanske folkevalgte. Han ble møtt av stående applaus, og fikk samme reaskjon etter talen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer