- De skal ikke behandles bedre enn andre

Ekspert i offentlig rett slakter Stortingets kontroll av sine egne medlemmer.

OVER LOVER OG REGLER: - Man kan få et inntrykk av at stortingsrepresentantene har satt seg over visse lover og regler, sier professor Eivind Smith. Foto: Erlend Aas  / SCANPIX
OVER LOVER OG REGLER: - Man kan få et inntrykk av at stortingsrepresentantene har satt seg over visse lover og regler, sier professor Eivind Smith. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det er et rimelig krav at stortingsrepresentanter ikke skal behandles bedre enn andre uten at det er sakelig grunn til det, sier professor Eivind Smith, Norges ledende ekspert på offentlig rett.

Stortinget er under press etter at det ble klart at seks tidligere stortingsrepresentanter har mottatt mer stortingspensjon enn det de har krav på.

Flere har varslet at de vil betale tilbake det de skylder. Det gjelder Kjell Magne Bondevik, Gro Harlem Brundtland, Anders Talleraas og Magnus Stangeland. Alle hevder de handlet i god tro. Nå risikerer de tidligere stortingsrepresentantene å bli tiltalt for bedrageri.- Man kan få et inntrykk av at stortingsrepresentantene har satt seg over visse lover og regler, sier Smith. Han vil nå ha en større gjennomgang av økonomien på Stortinget.

Krever full gjennomgang- I stedet for å bare gå gjennom pensjonsordningen bør man gå gjennom alle mulige økonomiske ordninger for representantene, sier Smith til Dagbladet.no.

Det er pensjonssaken som har fått professoren til å kreve en gjennomgang av Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer