Fjorden forever

- De skal ikke få drepe fjorden vår. Ikke faen

Motstanden mot sjødeponiet i Repparfjorden vokser, også internasjonalt. Torulf Olsen vil kjempe til siste pust, mens politikere på Sametinget har knyttet bånd med aksjonister fra Standing Rock.

HOW TO KILL A FJORD: Torulf Olsen vil gjøre alt i sin makt for å bevare Repparfjorden ren og frisk. Sivil ulydighet er ikke noe han utelukker. Foto: Nina Hansen
HOW TO KILL A FJORD: Torulf Olsen vil gjøre alt i sin makt for å bevare Repparfjorden ren og frisk. Sivil ulydighet er ikke noe han utelukker. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KVALSUND/KARASJOK (Dagbladet): - Den fjorden der ute, den betyr alt for meg, alt for oss.

Torulf Olsen peker ut av kontorvinduet i campingvogna. Der ute, i tjue minus, ligger Repparfjorden blikkstille, i all sin prakt. Olsen sier alt her Kvalsund i Finnmark er avhengig av den fjorden: Torsken, laksen, reinsdyra. Alt.

- Først er nok finnmarkingene litt avventende. «Åh, se, en søring med pæng, nå får vi endelig arbeidsplasser her». Så da står vi der med lua i hånda og bukker. Men ikke nå lenger. De skal ikke få drepe fjorden vår. Ikke faen, sier han.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer