Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De skal rise barna med «kjærlighet» og et redskap

Kvinne forteller om et kristent miljø der fysisk avstraffelse av barn er utbredt.

ADVARTE: Kvinnen har familie i et kristent miljø. Hun forteller at barna hun kjenner har blitt utsatt for fysiske avstraffelser, noe hun har reagert på flere ganger. Kvinnen er fra Sør-Norge. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
ADVARTE: Kvinnen har familie i et kristent miljø. Hun forteller at barna hun kjenner har blitt utsatt for fysiske avstraffelser, noe hun har reagert på flere ganger. Kvinnen er fra Sør-Norge. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne fra Sør-Norge som Dagbladet har snakket med, forteller at hun har familie som går i en kristen menighet der fysisk avstraffelse av barn er utbredt.

- Dette er ikke dårlige mennesker, men når folk får det rettferdiggjort at de kan straffe barna sine fysisk, vil det alltid være noen som bruker det til å skade barna sine.

- Når det står i Bibelen at du skal rise barna dine, så er det en sannhet for dem, sier kvinnen, som selv ikke er troende.

Hun har flere ganger reagert overfor familien som er aktiv i den kristne menigheten, men hun frykter at hun ikke har nådd fram.

- Jeg har sagt ifra til dem jeg kjenner i menigheten om at vi skal gå til barnevernet, hvis de fortsetter å riste og slå barna sine. Det endte bare med at de instruerte barna sine om å ikke si noe om det videre. Likevel har jeg fått vite at det har fortsatt og nå er barna i tillegg redde for at politiet skal hente dem.

Får advarsler - Hvordan foregår den fysiske avstraffelsen?

- Risinga foregår sånn at barna får tre advarsler. Hvis de ikke hører på den siste advarselen, får de beskjed om at «nå får de ris». De tas da ut av situasjonen og rises, men ikke med sinne. Det skal gjøres med «kjærlighet». Man skal heller aldri bruke hånda, men et redskap, sier kvinnen.

Kvinnen sier også at barna spør henne om hun tror på Gud. Når hun sier nei, forteller de henne at hun vil havne i helvete.