Du leser nå Dagbladet Pluss

De skandinaviske seriemorderne som rystet verden

Har stått bak noen av de mest groteske drapene verden har sett.

TILSTOD 15 DRAP:  Dennis Andrew Nilsen er en Norsk-britisk seriemorder som har tilstått 15 drap. Mellom 1978 og 1983 skal han ha drept minst 12 unge menn, og i 1983 ble han dømt til livstid i fengsel for drapet på seks menn og drapsforsøk på to andre.
TILSTOD 15 DRAP: Dennis Andrew Nilsen er en Norsk-britisk seriemorder som har tilstått 15 drap. Mellom 1978 og 1983 skal han ha drept minst 12 unge menn, og i 1983 ble han dømt til livstid i fengsel for drapet på seks menn og drapsforsøk på to andre.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): 21. august døde den dansk-amerikanske seriemorderen Robert Christian Hansen (75) på et sykehus i Anchorage i Alaska. I politiavhør tilsto han å ha drept 17 unge kvinner og voldtatt ytterligere 30 i løpet av en 12-års periode.

Men Hansen er bare en av flere seriemordere med skandinavisk opphav som har rystet verden.

Lokket med kontaktannonse

Den første berømte skandinaviske seriemorderen i nyere tid var Belle Gunness. Hun ble født i 1859 i Selbu i Sør-Trøndelag og emigrerte til Chicago i USA i 1881 for å oppfylle den amerikanske drømmen om rikdom og lykke.

Hun var 1,83 meter høy og skal ha veid 91 kilo og vært en fysisk sterk kvinne, og i ettertid antas det at hun drepte mellom 40 og 70 mennesker i løpet av flere tiår.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.